
Κι όμως, είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στα χρονικά, εάν οδηγείτε πάνω από 120χλμ/ώρα δεν υπάρχει περίπτωση να «φάτε» πρόστιμο, αντιθέτως αυτό θα συμβεί εάν κατεβείτε από τα 120.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας, αλλά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τεράστια οικονομική άνθιση αποτελώντας τον παράδεισο τωνsupercars.
ΗΑΕ- Συρία: «Έχει έρθει η ώρα η Δαμασκός να επιστρέψει στην αραβική οικογένεια»
Οι αυτοκινητόδρομοι στη χώρα της Μέσης Ανατολής αποτελούνται από 8 λωρίδες ενώ σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα είναι ευθείες. Αξίζει να πούμε φυσικά πως το κόστος της βενζίνης είναι σχεδόν μηδαμινό.
Abu Dhabi will be implementing a minimum speed of 120kmph on Sheikh Mohammed Bin Rashid Road violators will be fined Dh400
Maximum speed on this major highway will be 140kmph, and the minimum speed of 120kmph shall apply on the first and second lanes from the left. pic.twitter.com/cYTKmIrQi2
— Shubham Rai (@shubhamrai80) April 2, 2023
Ακόμα και 140 χλμ.
Το όριο ταχύτητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει καθοριστεί στα 120 χλμ./ώρα, ενώ σε ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου το όριο ανεβαίνει 140 χλμ./ώρα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς ουσιαστικά δεν ταξιδεύει σε αυτή τη χώρα με μικρότερη ταχύτητα, επιτρέποντας ουσιαστικά την κίνηση με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα.
Αυτή την περίοδο όμως, το Άμπου Ντάμπι έχει εισαγάγει ένα νέο ελάχιστο όριο ταχύτητας σε δύο από τις λωρίδες ενός από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.
Ο αυτοκινητόδρομος Sheikh Mohammed bin Rashed είναι από τις κύριες οδικές αρτηρίες και στις δύο από τις τέσσερις λωρίδες του η ελάχιστη ταχύτητα κίνησης είναι 120 χλμ./ώρα.
Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από την 1η Απριλίου για 62 χιλιόμετρα αυτού του αυτοκινητόδρομου και η παραβίασή του επιφέρει χρηματική ποινή 100 ευρώ.
Σκοπός αυτού του μέτρου είναι να επιταχυνθεί η ροή της κυκλοφορίας, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τα πιο αργά οχήματα να κυκλοφορούν σε αυτές τις λωρίδες. Σε κάθε περίπτωση, η μέγιστη ταχύτητα εξακολουθεί να είναι 140 χλμ./ώρα σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας του Άμπου Ντάμπι, το 78% των οδηγών είναι υπέρ αυτού του μέτρου, αναγκάζοντας τα αργά οχήματα να χρησιμοποιούν τις δεξιές λωρίδες.
Για την ιστορία και μόνον, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ελάχιστο όριο ταχύτητας στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους είναι 70 χλμ./ώρα, συνεπώς όποιος κινείται με ταχύτητα μικρότερη των 70 χλμ./ώρα κινδυνεύει με την επιβολή του προστίμου των 80 ευρώ.
Πηγή: in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια