Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο υπερπολυτελές θέρετρο Varko Bay, συνολικής επένδυσης 180 εκατ. ευρώ, που θα αναπτυχθεί στη Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας της Δυτικής Ελλάδας. Όπως τόνισαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του επενδυτικού φορέα RND Investments στόχος είναι το 2026 να ανοίξει τις πόρτες του για τους πρώτους επισκέπτες.

Τουρισμός: Ποιες περιοχές «μαγνητίζουν» τους ξένους

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν οι Leon van der Heiden και Marie-José van der Steen, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας RND Investments, οι οποίοι άφησαν την κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Βέλγιο για να επενδύσουν  στην Βόνιτσα καθώς  μαγεύτηκαν από την περιοχή.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης η Ρία Βογιατζή, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου Elastic Architects και ο Γιώργος Αποστολάκης, Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας.Το 5στερο υπερπολυτελές θέρετρο θα αναβαθμίσει σημαντικά τον τουριστικό προορισμό της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ο κ. Αποστολάκης σημειώνοντας ότι είναι μια σημαντική επένδυση για την περιοχή και τον ελληνικό τουρισμό. Υπηρετεί συμπλήρωσε ί και τον δικό μας στόχο για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά παράλληλα μετασχηματίζει το μοντέλου τουρισμού προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες υψηλού διαθέσιμου εισοδήματος.

Η κα. Ρία Βογιατζή εκ μέρους του αρχιτεκτονικού γραφείου Elastic Architects σημείωσε ότι είναι σημαντικό που επελέγησαν Έλληνες αρχιτέκτονες για ένα διεθνές έργο. Επιδιώξαμε είπε να προσαρμόσουμε το έργο στο τοπίο της περιοχής. Σκάβουμε την πέτρα και την ξαναχρησιμοποιούμε γι’ αυτό υπάρχουν και πολλά υπόσκαφα δώματα  πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Συμμετρία, απλότητα, δωρικότητα είναι οι αρχές που ακολουθήσαμε συμπλήρωσε.

Το θέρετρο θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 κατοικίες. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού σκαφών έως και 40 μέτρων.

Το κόστος για την υλοποίηση της ανάπτυξης υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κατά κατασκευαστική περίοδο και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά τη λειτουργία του θέρετρου. Το έργο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σε χρονικό ορίζοντα δέκα ετών όφελος για το ελληνικό Δημόσιο που αποτιμάται σε παρούσα αξία σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Προβλέπεται μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,15 και μέγιστη κάλυψη 20%.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «VarkoBayResort» στη θέση «Βαρκό» της Δ.Ε. Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως..

Όπως εξήγησαν ο Leon van der Heiden και η σύζυγος του Marie-José van der Steen, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας RND Investments, στο Βέλγιο και την Ολλανδία ασχολούνταν με real estate και ειδικότερα με την ανάπτυξη διαμερισμάτων για φοιτητές (φοιτητικές εστίες).  Ωστόσο σε μία επίσκεψη τους στην χώρα μας και ειδικότερα στη Κέρκυρα και στη Δυτική Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του 2010 μαγεύτηκαν από την ομορφιά της περιοχής και αποφάσισαν να επενδύσουν αγοράζοντας σταδιακά την έκταση στη Χερσόνησο Βαρκό που ανήκε σε 14 διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Πούλησαν τη δραστηριότητα τους στο Βέλγιο και δημιούργησαν την εταιρεία ειδικού σκοπού την RND Investment Greece η οποία ασχολείται μόνο με το συγκεκριμένο έργο. Δεν είμαστε ξενοδόχοι και δεν θέλουμε να γίνουμε για αυτό απευθυνθήκαμε στην Banyan Tree της Accor, τόνισαν.

Το τουριστικό θέρετρο Varko Bay θα είναι το πρώτο υπερπολυτελές resort που διαχειρίζεται η Banyan Tree του Ομίλου Accor, στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Ξενοδοχεία: Ποιες μεγάλες αλυσίδες παίρνουν… τα βουνά – Πού σχεδιάζουν επενδύσεις
Τουρισμός |

Ποια μεγάλα ξενοδοχεία παίρνουν τα… βουνά – Πού σχεδιάζουν νέες επενδύσεις

Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών «υποχρεώνει» τις αλυσίδες ξενοδοχείων να αναζητήσουν σε νέες περιοχές ευκαιρίες για δημιουργία νέων μονάδων – Η περίπτωση της Λάμψα και της Marriott