Ενώ έπαιζε κολεγιακό μπάσκετ στο Weber State University, ο Ντάμιαν Λίλαρντ υπέστη κάταγμα στο δεξί του πόδι που τον κράτησε εκτός από εννέα παιχνίδια της σεζόν 2010-2011.

Αυτός ήταν μόνο ένας από τους πολλαπλούς τραυματισμούς στο πόδι, περιλαμβανομένης και της πελματιαίας απονευρωσίτιδας, που αντιμετώπισε ο Λίλαρντ, σημερινός αστέρας του NBA, σύμφωνα με το CNBC.

Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου για το 2023

Η επιχειρηματική ιδέα

Επιβαρυμένος με θέματα που σχετίζονται με την πλατυποδία, ο Λίλαρντ ανέφερε ότι οι τραυματισμοί προήλθαν από την έλλειψη υποστήριξης από τους τυπικούς πάτους που βρίσκονταν στα αθλητικά παπούτσια μπάσκετ.

Αυτό οδήγησε τον Λίλαρντ, με τη βοήθεια του ατζέντη του Nate Jones, να λανσάρει το Move, μια μάρκα για πάτους υποδημάτων, κάτι που πιστεύει ότι όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει επαγγελματίες αθλητές όπως αυτός και εκείνους που φιλοδοξούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, αλλά και οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό.

«Η υγεία των ποδιών είναι κάτι που πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν σημαντικό», είπε ο Λίλαρντ στον Dominic Chu του CNBC κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Small Business Playbook την Πέμπτη. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ως αθλητές χωρίς υγιή πόδια», τόνισε.

Το Move

Η εταιρεία, η οποία έχει από πίσω μια ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει τον σταρ του NBA, Chris Paul, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 και πουλά πάτους από 39,99 δολάρια που έχουν σύνθετη βάση άνθρακα, σύστημα διπλού αφρού που βοηθά στην απορρόφηση κραδασμών και πρόσθετη υποστήριξη για καλύτερη σταθερότητα στη φτέρνα και στο μέσο του ποδιού.

Μόλις τον πρώτο μήνα, η εταιρεία πέτυχε πωλήσεις 100.000 δολαρίων, ενώ ανέμενε οι πωλήσεις το 2022 να ξεπεράσουν το 1 εκατ. δολάρια.

Ο Λίλαρντ δήλωσε ότι ενώ η εστίαση στην υγεία των ποδιών είναι κρίσιμης σημασίας για τους παίκτες του NBA – πολλοί από τους οποίους φορούν προσαρμοσμένους πάτους ή άλλα προϊόντα για να βοηθήσουν στην αποφυγή τραυματισμών, δεδομένου του τεράστιου αριθμού παιχνιδιών και προπονήσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα – είναι επίσης σημαντικό για νεαρούς αθλητές είτε επιτύχουν ποτέ τον στόχο τους να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε όχι.

Η υγεία των ποδιών

«Μπορείτε να προστατέψετε την καριέρα σας φροντίζοντας απλώς τα πόδια σας, αλλά σκεφτείτε πόσοι νεαροί αθλητές αντιμετωπίζουν τραυματισμούς και δεν φτάνουν καν σε σημείο να συνεχίσουν να παίζουν ή να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ οι πάτοι για πάνινα παπούτσια αποτελούν ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών παπουτσιών αξίας άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένας κλάδος γεμάτος με προσαρμοσμένα προϊόντα που πωλούνται από ποδιάτρους και καταστήματα λιανικής.

Επεκτείνεται και εκτός αθλητισμού

«Υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για τους ανθρώπους που εργάζονται και στέκονται στα πόδια τους όλη την ημέρα, υπάρχουν πολλά δεδομένα σχετικά με την αξία της χρήσης πάτων και της χρήσης τους όλη την ημέρα για άνεση», είπε ο Λίλαρντ, προσθέτοντας ότι η Move έκτοτε πρόσθεσε τους «All Day» πάτους για να προσεγγίσει και αυτό το κοινό.

Η ιδιότητα του Λίλαρντ ως ενός από τους καλύτερους σκόρερ στο ΝΒΑ, βοήθησε ώστε να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στους πάτους Move, αλλά πιστεύει ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας θα προέλθει από την πραγματική αξία των προϊόντων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι