Ο Κινγκ Τζέιμς δεν είναι απλώς ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ – είναι επίσης ένας έξυπνος επενδυτής που πρόσφατα έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος εν ενεργεία παίκτης του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, όπως αναφέρει το investopedia.

Ο Τζέιμς κέρδισε περισσότερα από 431 εκατομμύρια δολάρια στις δύο δεκαετίες στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς. Τον περασμένο Αύγουστο, υπέγραψε διετή επέκταση συμβολαίου, ύψους 97 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους Λέικερς, σύμφωνα με το Deadline, ανεβάζοντας τα κέρδη του πάνω από τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

NBA: Πώς ο Ντάμιαν Λίλαρντ μετέτρεψε έναν τραυματισμό στο πόδι σε κερδοφόρα επιχείρηση

Πέρυσι, ξεπέρασε σε αμοιβή κάθε επαγγελματία αθλητή εκτός από τον αστέρα του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με το Forbes.

Μεγάλες συμφωνίες

Το Forbes εκτιμά ότι ο Τζέιμς έχει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και άλλες επενδύσεις, μαζί με ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συνεργασίες του με μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης μιας ισόβιας συμφωνίας το 2015 με τη Nike και άλλες με την Pepsi και την Walmart, του έχουν αποφέρει εκατομμύρια δολάρια.

Κερδίζει περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τη Nike, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Μάβερικ Κάρτερ, ο επί χρόνια συνεργάτης του Τζέιμς, ανέφερε ότι η συμφωνία συνολικά ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι επιχειρήσεις του κέρδισαν πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με το Forbes.

Ας δούμε κάποιες από τις σημαντικότερες επενδύσεις του βασιλιά Τζέιμς.

Beats by Dre

Ο ΛεΜπρόν ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές και πρεσβευτές της μάρκας ακουστικών Beats by Dre. Εκτιμάται ότι κέρδισε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές όταν η εταιρεία αγοράστηκε από την Apple για 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, σύμφωνα με το Bleacher Report.

Πίτσα Blaze

Ο Τζέιμς ήταν ένας από τους ιδρυτικούς επενδυτές της Blaze Pizza και είναι ο κορυφαίος πρεσβευτής της αλυσίδας πίτσας. Σύμφωνα με το Forbes, ο James απέρριψε μια συμφωνία 15 εκατομμυρίων δολαρίων με την McDonald’s για να επενδύσει στην Blaze Pizza και εκτιμά ότι το μερίδιό του στο franchise Blaze αξίζει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η αρχική επένδυση των ΛεΜπρόν και Κάρτερ στην εταιρεία ήταν λιγότερο από 1 εκατ. δολλάρια.

SpringHill Company

Ο Τζέιμς και ο Κάρτερ ίδρυσαν την εταιρεία ψυχαγωγίας και παραγωγής, SpringHill, το 2020 με επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το 2021, η SpringHill πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο σε μια ομάδα επενδυτών σε αποτίμηση περίπου 725 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Στους επενδυτές περιλαμβάνονται οι RedBird Capital Partners, Fenway Sports Group, Nike και Epic Games. Ο Τζέιμς εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, σύμφωνα με το Forbes, και εκτιμά ότι το μερίδιό του ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία έχει υποστηρίξει παραγωγές, όπως η ταινία Space Jam: A New Legacy στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος, καθώς και ένα talk show με τίτλο The Shop: Uninterrupted και την ταινία του Netflix Hustle με τον Adam Sandler, μεταξύ άλλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών εγχειρημάτων.

Αθλητικός Όμιλος Fenway

Το 2021, ο Τζέιμς και ο Κάρτερ αντάλλαξαν τα μερίδιά τους στην αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League Λίβερπουλ με μετοχές της παγκόσμιας πλατφόρμας αθλητισμού, μάρκετινγκ και ακινήτων Fenway Sports Group.

Ο Τζέιμς κατέχει περίπου το 1% της FSG, αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι