Στο Προεδρικό Μέγαρο φιλοξενείται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ’.

Εκλογές 2023: Την Κυριακή η ορκωμοσία των βουλευτών – Τη Δευτέρα η διάλυση της Βουλής

Όπως έχουν τονίσει, ωστόσο, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι μετά το πέρας της σύσκεψης θα γίνει γνωστό ότι θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικρατέστερο επικεφαλής τον Ιωάννη Σαρμά, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η προσέλευση

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ακολούθησε λίγο μετά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Τρίτος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ακολούθησε ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά έφτασε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι διερευνητικές εντολές

Τις προηγούμενες δύο ημέρες οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν απέδωσαν καρπούς. Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του πρώτου κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, πήρε για λίγες ώρες τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε τηλεφωνικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκαν με την κ. Σακελλαροπούλου, ωστόσο δεν παρέλαβαν τη διερευνητική εντολή με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή σύσκεψη.

Προς εκλογές στις 25 Ιουνίου

Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη εκλογική διαδικασία θα επισπευσθεί και θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα