Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Σαμ Αλτμαν, συγκέντρωσε 115 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C με επικεφαλής την Blockchain Capital για μια εταιρεία κρυπτογράφησης που συνίδρυσε, σύμφωνα με το Reuters.

Η Worldcoin, στοχεύει να διανείμει ένα διακριτικό κρυπτογράφησης σε ανθρώπους με κριτήριο την μοναδικότητά τους. Η εταιρεία χρησιμοποιεί μια συσκευή για να σαρώσει τις ίριδες και να επιβεβαιώσει την ταυτότητά τους, μετά την οποία τους δίνονται τα διακριτικά δωρεάν.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Θέτει υπό ρύθμιση τα κρυπτοστοιχεία πρώτη, παγκοσμίως

Η Worldcoin έχει αντιμετωπίσει κριτική σχετικά με τους κινδύνους προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Επιπλέον, το διακριτικό δεν θα είναι διαθέσιμο σε άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ορισμένες άλλες χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Worldcoin.

Ο χώρος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θέλει να ανακτήσει τη δημοτικότητά του μετά από ένα «χτύπημα» το 2022 που είδε πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να καταρρέουν, συμπεριλαμβανομένης της FTX του Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ.

Επενδυτές, όπως η a16z crypto, η Bain Capital Crypto και η Distributed Global συμμετείχαν επίσης στην τελευταία συγκέντρωση χρημάτων τηςWorldcoin.

Ο Αλτμαν και η OpenAI, η startup πίσω από το ChatGPT, βρίσκονται στο επίκεντρο από τα τέλη του προηγούμενου έτους, με το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη να αυξάνεται συνεχώς. Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ, από την οποία ζήτησε επιβολή και εφαρμογή των κανόνων.

Τι ζητάει

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της OpenAI υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης απαιτήσεων αδειοδότησης ή εγγραφής προδιαγραφών της τεχνητής νοημοσύνης για συγκεκριμένες λειτουργίες. Με τον τρόπο αυτό η πολιτεία, εν προκειμένω η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα μπορεί να διατηρεί κάποια πρότυπα ασφαλείας για τις εταιρείες του κλάδου, για παράδειγμα να δοκιμάζουν τα συστήματά τους πριν αυτά γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Ο Άλτμαν ζητά επίσης παγκόσμια συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και κίνητρα για συμμόρφωση με την ασφάλεια.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε κανόνες, κατευθυντήριες γραμμές, στο τι να αναμένουμε σε επίπεδο αποκαλύψεων από μια εταιρεία που παρέχει ένα μοντέλο (τεχνητής νοημοσύνης)», είπε ο Σαμ Άλτμαν αναφερόμενος στον συνδυασμό διεξαγωγής εκλογών και τεχνητής νοημοσύνης, προσθέτοντας «είμαι νευρικός σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα».

Ο Άλτμαν είπε στους νομοθέτες ότι ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο στη δημοκρατία και πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή στοχευμένης παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;