Tην πρόθεση του να αγοράσει bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατ. δολαρίων γνωστοποίησε η εταιρεία Tether με στόχο να υποστηρίξει το μεγαλύτερο σταθερό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το USDT.

Συγκεκριμένα η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει το 15% των καθαρών κερδών της σε bitcoin για να «διαφοροποιήσει» τα αποθεματικά που υποστηρίζουν το USDT, το οποίο διατηρεί τη ισοτιμία 1 προς 1 έναντι του δολαρίου τηρήσει μια σύνδεση 1 προς 1 με το δολάριο ΗΠΑ. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση πιστοποίησης της εταιρείας υπολογίζεται ότι το 15% αντιστοιχεί σε 222 εκατ. δολάρια.

Crypto: Φρενίτιδα για τα memecoins – Ποιο νόμισμα εκτοξεύτηκε 7.000%

Η Tether δημοσιοποίησε καθαρό κέρδος 1,48 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο και ανεβάζοντας τα συνολικά πλεονάζοντα αποθέματα USDT στα 2,44 δισ. δολάρια.

Το USDT είναι το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, καθώς τα crypto του που είναι σε κυκολοφορία ξεπερνούν τα  82,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Ανταγωνίζεται το USD Coin της Circle και το BUSD της Binance.

Τα stablecoins χρησιμοποιούνται από τους συναλλασσόμενους για να μετακινούνται μέσα και έξω από διαφορετικά κρυπτονομίσματα χωρίς να μετατρέψουν την αξία τους σε νομίσματα που εκδίδει μια κυβέρνηση (fiat νομίσματα).

Close up photo of bitcoin crypto currency in dark

Γιατί επενδύει σε bitcoin

«Η απόφαση να επενδύσουμε στο Bitcoin, το πρώτο και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποστηρίζεται από τη δύναμη και τις δυνατότητές του ως επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο”», εξηγεί ο CTO της Tether, Πάολο Αρντόινο.

«Το Bitcoin έχει αποδείξει σε διάρκεια χρόνου την ανθεκτικότητά του και έχει αναδειχθεί σε μακροπρόθεσμο αποταμιευτικό μέσο αξίας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Η περιορισμένη προσφορά του, η αποκεντρωμένη φύση του και η ευρεία υιοθέτησή του έχουν αναδείξει το Bitcoin ως αγαπημένη επιλογή τόσο μεταξύ των θεσμικών όσο και των μικροεπενδυτών».

Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα η Tether να μπει στη λίστα των μεγάλων κατόχων bitcoin, ανάμεσα τους βρίσκεται ο Paul Tudor Jones και ο Michael Saylor, επικεφαλής της MicroStrategy, που συσσωρεύουν τεράστια αποθέματα,  ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις της υποτίμησης του νομίσματος και του πληθωρισμού.

Αναλυτές και επενδυτές έχουν δηλώσει στο παρελθόν στο CNBC ότι το bitcoin θα μπορούσε να πάρει ώθηση φέτος λόγω της επιρροής των λεγόμενων «φαλαινών» – παικτών της αγοράς με σημαντική οικονομική δύναμη, η οποία τους επιτρέπει να αγοράζουν τεράστια ποσά σε κρυπτονομίσματα.

Οι μέθοδοι της Tether για τη διατήρηση την ισοτιμία του 1 δολαρίου  έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν λόγω ανησυχιών σχετικά με την ποιότητα των αποθεματικών της περιουσιακών στοιχείων. Προηγουμένως, η εταιρεία διατηρούσε μεγάλο μέρος των αποθεματικών της σε εμπορικά χαρτιά – μια μορφή βραχυπρόθεσμου, μη εξασφαλισμένου χρέους που εκδίδεται από εταιρείες, τα οποία  θεωρούνται λιγότερο ασφαλή από άλλες μορφές χρέους, όπως είναι τα έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού Δημοσίου.

Η Tether επιχείρησε να μετριάσει τους φόβους των επενδυτών αντικαθιστώντας τα εμπορικά χαρτιά με αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto