Στον νέο «Άτλαντα Ευτυχίας» που δημοσιεύτηκε στη Γερμανία για λογαριασμό της Süddeutsche Klassenlotterie και ερωτήθηκαν κατά πόσον είναι ευτυχισμένοι 3.001 άτομα μεταξύ 16 και 74 ετών σε Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Λειψία, Δρέσδη, Ανόβερο, Βρέμη και Έσσεν μεταξύ 30 Μαρτίου και 24 Απριλίου.

Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να δώσουν μεταξύ μηδέν και δέκα βαθμούς: όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έρευνας, που δημοσιεύτηκε απο τα γερμανικά ΜΜΕ, τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων επηρεάζονται πιο έντονα από το κατα πόσο ικανοποιημένοι είναι με το εισόδημά τους και την άποψή τους για την πόλη ως τοποθεσία για επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η δημόσια διοίκηση.

Γκρινιάρηδες οι Γερμανοί – Τους φταίει ο πληθωρισμός και ο κακός… [έρευνα]

Οι πρώτοι

Έτσι, οι κάτοικοι του Αμβούργου είναι πρώτοι στην κατάταξη, με 7,16 στα 10 ενώ ακολουθούν η Φρανκφούρτη με 7,07 βαθμούς και το Μόναχο με 6,90 βαθμούς.

Το Βερολίνο ήρθε τέταρτο, με 6,88 μονάδες στην κλίμακα ικανοποίησης. Οι Βερολινέζοι είναι επομένως πολύ ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, το εισόδημά τους και την επαγγελματική τους ζωή, αλλά όχι με όσα έχει να προσφέρει η πόλη, ειδικά η διοίκηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Βερολινέζοι είναι πολύ ικανοποιημένοι με την προσωπική τους ζωή, το εισόδημα και την επαγγελματική τους ζωή, αλλά όχι από τις υπηρεσίες της πόλης, ειδικά τη διοίκηση.

Στα μεσαία επίπεδα ευτυχίας βρίσκονται το Ανόβερο με 6,75 μονάδες, το Ντίσελντορφ με 6,69 μονάδες, η Κολωνία με 6,65 μονάδες και το Έσσεν με 6,63 μονάδες.

Η φιλική προς τις επιχειρήσεις Στουτγάρδη κατέλαβε μια εκπληκτικά αδύναμη ένατη θέση με 6,54 μονάδες, λόγω των ερωτηθέντων που δήλωσαν μεγάλη δυσαρέσκεια με την αίσθηση ότι ανήκουν στη νοτιοδυτική πόλη.

Οι λιγότερο ευτυχισμένοι

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας ικανοποίησης από τη ζωή τους, είναι η Βρέμη με 6,50 βαθμούς, η Δρέσδη με 6,49 βαθμούς και η Λειψία με 6,44 βαθμούς.

Οι δύο πόλεις που βρίσκονται στην τελευταία θέση -Δρέσδη και Λειψία- συνδυάζουν έναν κάπως μεγαλύτερο πληθυσμό και συγκριτικά αδύναμες οικονομίες.

Σε αντίθεση με το Βερολίνο, οι άνθρωποι στη Δρέσδη είναι επίσης μάλλον δυσαρεστημένοι με την προσωπική τους ζωή, αλλά ενθουσιώδεις για την πόλη τους. Είναι ενδεικτικό ότι το εισόδημα στη Λειψία, που βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης, είναι στα 38.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης