Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι βρήκε το «χρυσό πόδι» που ελπίζει θα απογειώσει την δημοτικότητα της στρογγυλής θεάς στις ΗΠΑ. Η ομάδα της Major League Soccer που ιδρύθηκε από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τώρα ανήκει κυρίως στους Κουβανοαμερικανούς αδερφούς Χόρχε Μας και Χοσέ Μας στρατολόγησε τον άνθρωπο που πολλοί αποκαλούν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Ο 60χρονος Χόρχε Μας, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Inter Miami FC το 2021, ελπίζει τώρα ότι ο 35χρονος Μέσι μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του ονείρου του να κάνει το Μαϊάμι «την πύλη για το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στο Νότο, ή στην Φλόριντα αλλά στην Αμερική», όπως περιέγραψε σε συνέντευξή του το 2019.

Ο Χόρχε Μας, που το Forbes εκτιμά ότι έχει καθαρή περιουσία 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει κάνει πολλά στη ζωή του. Γεννήθηκε στο Μαϊάμι το 1963, μόλις τρία χρόνια αφότου ο πατέρας του, Χόρχε Μας Κανόσα, έφυγε από την Κούβα για να ξεφύγει από την κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με μια νεκρολογία των New York Times.

Ο Μας Κανόσα ήταν σφοδρός πολέμιος του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κούβας, πράγμα που τον οδήγησε να ενταχθεί στην εκπαιδευμένη από τη CIA δύναμη Κουβανών εξόριστων μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ. Ήταν να αποβιβαστεί στη γενέτειρα του κατά την Εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, αλλά το αποβατικό του δεν έφτασε στην ακτή, για καλή του τύχη.

Μετά από μια σύντομη θητεία στον στρατό των ΗΠΑ κατά την παιδική ηλικία του Χόρχε Μας, ο Μας Κανόσα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις. Το 1969, εξαγόρασε μια μικρή εταιρεία τηλεφωνίας από το Πουέρτο Ρίκο που ονομάζεται Iglesias y Torres χρησιμοποιώντας ένα δάνειο 50.000 δολαρίων και τη μετονόμασε Church & Tower, ελπίζοντας να εισχωρήσει στην αγορά των ΗΠΑ.

Ο Χόρχε άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία του πατέρα του το 1984, η οποία, εκείνη την εποχή, ήταν κυρίως υπεύθυνη για την τοποθέτηση καλωδίων και την εγκατάσταση τηλεφωνικών στύλων.

Ο Χόρχε ανέλαβε την Church & Tower από τον πατέρα του το 1994 και μετέτρεψε την εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι, η οποία μετονομάστηκε σε MasTec, σε πολυεθνικό κατασκευαστικό κολοσσό που τώρα παρέχει εγκατάσταση, κατασκευή και συντήρηση για υποδομές ενέργειας, κοινής ωφέλειας και επικοινωνιών.

Ο Μας είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τη διεθνή απογείωση της εταιρείας, μέσω σειράς από εξαγορές εταιρειών τηλεπικοινωνιακής υποδομής σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ισπανία, η Χιλή, το Περού και η πατρίδα του Μέσι, η Αργεντινή, λίγο μετά την ανάληψη της εταιρείας.

Η MasTec απέφερε έσοδα 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ισπανόφωνης ιδιοκτησίας των ΗΠΑ. Κατέχει σχεδόν το 15% των μετοχών της αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το 1990, ο Μας συνίδρυσε μια εταιρεία ενοικίασης κατασκευαστικού εξοπλισμού και εργαλείων με την ονομασία Neff Rentals, που από ένα μόνο κατάστημα στη νότια Φλόριντα την έφτασε σε 80 υποκαταστήματα. Την εισήγαγε στο χρηματιστήριο το 1998, την διέγραψε το 2003 και την πούλησε το 2005 για 510 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μας άρχισε να ασχολείται με τον επαγγελματικό αθλητισμό το 2018, όταν αγόρασε ποσοστό της νεοσύστατης Ίντερ Μαϊάμι, η οποία περιλαμβάνει τον Βρετανό αστέρα του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ. Τρία χρόνια αργότερα, το 2021, ο Μας ολοκλήρωσε μια εξαγορά με τον αδερφό του, Χοσέ Μας, για να αναλάβει την πλειοψηφική ιδιοκτησία της ομάδας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sprint, Μαρσέλο Κλάουρε και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Softbank Μασαγιόσι Σαν.

Ο Μας υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων ιδιοκτήτης της ομάδας από το 2021, ενώ ο Μπέκαμ και ο αδελφός του Χόρχε μοιράζονται τη συνιδιοκτησία. Η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Ares Management αγόρασε επίσης μερίδιο στην ομάδα το 2021. Τον Φεβρουάριο, το Forbes αποτίμησε την Inter Miami στα 600 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την 11η πιο πολύτιμη ομάδα του MLS

Ο Μας είναι επίσης ο πρόεδρος του Cuban American National Foundation, μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε από τον πατέρα του το 1981 και επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας στα μέλη της κουβανικής κοινότητας στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι