Την πρόοδο που καταγράφηκε στις συνομιλίες μεταξύ λιμενεργατών και διοικήσεων στα λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, χαιρετίζει ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο για λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται πως οι ενέργειες της Ενωσης «International Longshore and Warehouse Union», παρέλυσαν τις μεταφορές σε λιμάνια όπως το Λος Άντζελες, το Λονγκ Μπιτς και το Σιάτλ. Στις αρχές της εβδομάδας συμφωνήθηκε ανακωχή με τους εργαζόμενους να τονίζουν ότι θα επιστρέψουν στις κανονικές ώρες εργασίας μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας καθώς συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις.

«Άγνωστος Χ» οι τιμές του σιδήρου – Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες

Υπογραφή συμφωνίας

Λίγο αργότερα και έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις φαίνεται πως επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Pacific Maritime Association (PMA) και της International Longshore and Warehouse Union για μια νέα εξαετή σύμβαση εργασίας σε 29 λιμάνια της δυτικής ακτής, βάζοντας τέλος σε 13 μήνες συνεχών διαπραγματεύσεων. Το deal έγινε με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Τζούλι Σου, ανέφερε η PMA σε tweet, προσθέτοντας ότι η συμφωνία υπόκειται σε επικύρωση και από τα δύο μέρη. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.


Εκτός από το Σιάτλ, οι συνθήκες στα λιμάνια κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ φαίνονται διαχειρίσιμες προς το παρόν, σύμφωνα με τον Andy Lane, ο οποίος διευθύνει τη συμβουλευτική εταιρεία CTI Consultancy.

Το περασμένο Σάββατο ένας σημαντικός αριθμός containerships σχημάτιζε ουρές στο πολυσύχναστο Οκλαντ, ενώ τα λιμάνια του Σιάτλ και της Τακόμα έδειχνε σημάδια συμφόρησης.  Λίγο πιο νότια, στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στο Λος Αντζελες και στο Λονγκ Μπιτς, τα προβλήματα ήταν λιγότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News