Ανοιξε πριν από λίγο το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο ύψους 400 εκατ. ευρώ της Alpha Bank , με το ενδεικτικό επιτόκιο για την έκδοση να κινείται στο 7,25%.

Ως φαίνεται δημιουργήθηκε ενδιαφέρον μετά την παρουσίαση του τριετούς business plan και η τράπεζα «βγαίνει» στις αγορές με έκδοση ομολόγου senior preferred.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κάλυψης των απαιτήσεων MREL και στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση της φετινής χρονιάς. Η διάρκειά του τίτλου είναι 6 έτη με δικαίωμα ανάκλησης μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας «η έκδοση αξιοποιεί την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του νέου στρατηγικού πλάνου από την επενδυτική κοινότητα, μετά το investor day της 7ης Ιουνίου αλλά και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα».

Σύμβουλοι της έκδοσης είναι οι: Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank ως Joint Bookrunners. Το υπό έκδοση ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολογήσεις Ba3/BB -από Moody’s και S&P.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η στρατηγική εκδόσεων των ελληνικών τραπεζών για το 2023 μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαίου απέκτησε εμπροσθοβαρές χαρακτήρα.

Alpha Bank: Νέα ομολογιακή έκδοση, στο πλαίσιο των MREL

Τι βλέπουν  οι διεθνείς οίκοι

Με θετικά σχόλια και νέες τιμές-στόχους υποδέχτηκαν επενδυτές και αναλυτές τις ανακοινώσεις που έκανε στο Investor Day η Διοίκηση της Alpha Bank, όπου έθεσε τους στόχους και τις αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της με βάση το νέο της Στρατηγικό Σχέδιο για το 2023-2025. Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Διοίκησης, σειρά επενδυτικών οίκων επιβεβαίωσαν τα υψηλά περιθώρια ανόδου της μετοχής της Τράπεζας, χαρακτηρίζοντας τους νέους στόχους που έθεσε η Διοίκηση της Alpha Bank φιλόδοξους αλλά και εφικτούς. Οι τιμές-στόχοι που δίδονται πλέον για την μετοχή της τράπεζας αφορούν τα 2 ευρώ από Axia Ventures, τα 1,95 ευρώ από την Goldman Sachs, τα 1,70 ευρώ από την Deutsche Bank και τα 1,75 ευρώ από την Citigroup.

Συγκεκριμένα, «καθησυχαστικούς» χαρακτηρίζει τους στόχους η Citigroup για αύξηση κερδών ανά μετοχή (EPS) >20% σε ετήσια βάση (CAGR) έως το 2025 και για απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (RoTE) >12% το 2025. Σε αυτή την κατεύθυνση ο επενδυτικός οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο κατά 17% στα € 1,75 από € 1,50 προηγουμένως. Από την πλευρά της η Goldman Sachs επιβεβαιώνει την πρόσφατη αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Τράπεζας σε € 1,95, βλέποντας περιθώριο ανόδου 27%, ενώ αναμένει ισχυρότερα κέρδη για το 2023, 2024 και 2025 σε σχέση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Alpha Bank.

Θετικά ήταν τα σχόλια και της AXIA, η οποία επισημαίνει σε σημείωμά της προς τους επενδυτές πως η Alpha Bank παρέδωσε μία ολοκληρωμένη στρατηγική ενημέρωση για την περίοδο 2023-2025, συνοδευόμενη από ένα σύνολο φιλόδοξων νέων στόχων, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς (Buy) και την τιμή-στόχο στα € 2 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις