Το καλοκαίρι βρίσκεται και επισήμως εδώ! Οι τουρίστες έχουν αρχίσει να συρρέουν στη χώρα μας και όσο «φουντώνει» η τουριστική περίοδος τόσο θα αυξάνονται κατακόρυφα και οι αφίξεις με πολλούς προορισμούς .

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας είναι η Μύκονος, η οποία ωστόσο, όπως έχει γίνει κατανοητό τα τελευταία χρόνια, αποτελεί προορισμό για πολύ υψηλά βαλάντια.

Μύκονος: «Φρενάρει» η ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού [πίνακες]

Η χλιδή που πρεσβεύει το «νησί των Ανέμων» αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς. Από την διαμονή, την τιμή της ξαπλώστρας, το φαγητό, ακόμα και το ποτό.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν κάποιοι μαγαζάτορες, οι οποίοι στο όνομα αυτής της πολυτέλειας, ξεφεύγουν αρκετά, με αποτέλεσμα να χάνουν το όριο.

Το είδαμε και πέρσι με τις καταγγελίες για τα «χρυσά καβουροπόδαρα», τα οποία είχαν γίνει θέμα μέχρι και στα διεθνή ΜΜΕ. καθώς και φέτος με λογαριασμούς 1.300 λιρών για δύο πιάτα και μια σαλάτα.

«Πλήρωσα 360 ευρώ για φαγητό»

Και οι καταγγελίες δεν σταματούν εκεί. Σε νέα καταγγελία, στην οποία προχώρησε με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα Reddit ένας τουρίστας, αναφέρει πως πλήρωσε 360 ευρώ για μια σαλάτα, δυο μιλκσέικ, μια μπύρα, ένα mojito, ψωμί και ένα καλαμάρι, το οποίο κόστιζε 148 ευρώ.

Eclipse Hotel (Mykonos) – SCAM ALERT
by u/Due-Razzmatazz-8751 in GreeceTravel

Αναλυτικά όσα αναφέρει…

Αυτή η ανάρτηση γίνεται για να βοηθήσουμε άλλους και να μην εξαπατηθούν όπως εμείς. Περπατούσαμε στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο για να βρούμε ένα σημείο μπροστά στην παραλία να κάτσουμε. Καθώς περπατούσαμε, ο σερβιτόρος ενός ξενοδοχείου στην περιοχή μας είπε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ξαπλώστρες τους με την προϋπόθεση ότι θα αγοράσουμε 2 ποτά.

Σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή μας, αλλά δεχτήκαμε. Καθώς τακτοποιηθήκαμε, συνέχισε να μας ενοχλεί για να παραγγείλουμε. Η γυναίκα μου πήρε ένα μοχίτο ενώ εγώ μια μπύρα. Συνέχισα να ρωτάω για την τιμή τους και ο σερβιτόρος απέφευγε έξυπνα την ερώτηση λέγοντας ότι πρέπει να δει πρώτα τον κατάλογο ποτών, αλλά μας καθησύχασε ότι είναι φθηνά, οπότε μας παρακάλεσε να παραγγείλουμε. Στην πορεία μάλιστα μας εξανάγκασε να παραγγείλουμε μιλκσέικ και για τα παιδιά μας.

Καθώς καθόμασταν εκεί για περίπου μία ώρα, θελήσαμε να παραγγείλουμε και κάποιο φαγητό. Ο σερβιτόρος μας συνέστησε καλαμάρι και στο μενού έγραφε πως κοστίζει 19 ευρώ. Είπε ότι συνοδεύεται από σαλάτα και ψωμί, το οποίο ψωμί ρώτησα επανειλημμένως εάν χρεώνεται έξτρα και ο σερβιτόρος μου απάντησε πως όχι.

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, ο σερβιτόρος μου έδωσε ένα χειρόγραφο χαρτί με τις παραγγελίες μας. Ήμουν ήδη σοκαρισμένος που είδα 75 ευρώ για το καλαμάρι και 78 ευρώ για τα ποτά και του ζήτησα την κανονική απόδειξη.

Όταν έφερε τον λογαριασμό, τρόμαξα καθώς το καλαμάρι έγραφε πως κόστιζε 148 ευρώ, τα μιλκσέικ που ποτέ δεν θέλαμε αλλά μας ανάγκασαν να παραγγείλουμε για τα παιδιά μας κόστιζαν 38 ευρώ το καθένα (!) και η σαλάτα και το ψωμί που μας είπαν ότι ήταν δωρεάν κόστιζαν 28 ευρώ και 14,50 ευρώ αντίστοιχα.

Αναστατώθηκα και είπα στον σερβιτόρο και τον ταμία ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο λάθος. Εκείνοι μάλιστα αντέδρασαν οργισμένοι. Ο ταμίας πήρε την απόδειξη και έκοψε το επάνω μέρος που είχε το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία της ημερομηνίας συναλλαγής. Τελικά, με ανάγκασαν να πληρώσω με την κάρτα μου το υπέρογκο ποσό των 360,80 ευρώ.

Ένιωσα τόσο εξαπατημένη και δεν θα ήθελα ποτέ να νιώσει κανείς έτσι. Όλα τα άλλα εστιατόρια και καταστήματα στη Μύκονο ήταν πολύ ωραία, αλλά το συγκεκριμένο είναι ένα μέρος όπου σαφώς σας προτείνω να αποφύγετε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Ξενοδοχεία: Ποιες μεγάλες αλυσίδες παίρνουν… τα βουνά – Πού σχεδιάζουν επενδύσεις
Τουρισμός |

Ποια μεγάλα ξενοδοχεία παίρνουν τα… βουνά – Πού σχεδιάζουν νέες επενδύσεις

Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών «υποχρεώνει» τις αλυσίδες ξενοδοχείων να αναζητήσουν σε νέες περιοχές ευκαιρίες για δημιουργία νέων μονάδων – Η περίπτωση της Λάμψα και της Marriott