Ποσοστό μετοχών στη Seanergy Maritime Holdings του Σταμάτη Τσαντάνη απέκτησε ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος.μ, προεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Costamare. Όπως γνωστοποίησε η Seanergy με σημείωμά της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ο κ. Κωνσταντακόπουλος απέκτησε μέσω της Longshaw Maritime Investments 1,017 εκατ. μετοχές της εταιρείας, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό 5,1%. Η Seanergy ελέγχει ένα στόλο από 16 πλοία μεταφορας χυδην ξηρού φορτίου.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος δεν είναι νέος «παίκτης» στον κλάδο πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου αφού η Costamare εκτός από τα  71 containerships, (524.000 TEU) ελέγχει και ένα στόλο από 43 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (2.369.000 DWT).

Η επένδυση στα bulkers είναι μια νεα τάση στο ναυτιλιακό κλάδο καθώς πολλοί αναμένουν άνοδο της ναυλαγοράς στο συγκεκριμένο τομέα. Τα κέρδη λοιπόν που απέκτησαν από τον κλάδο των containers τα δυο προηγούμενα χρόνια τα τοποθετούν τώρα στα bulkers αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Έλλειμμα 90.000 αξιωματικών αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία

Νέος εμπορικός διευθυντής στην Costamare

Σημειώνεται ακόμη ότι η Costamare ανακοίνωσε ότι ο Peter Lund θα αναλάβει Εμπορικός  Διευθυντής στην εταιρεία από τον προσεχή Οκτώβριο. Ο κ. Lund είναι επί του παρόντος Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής του Τμήματος Ναυλώσεων της A.P. Moller-Maersk στην Κοπεγχάγη και έχει εργαστεί συνολικά 24 χρόνια στον όμιλο εταιρειών A.P. Moller σε διάφορες γεωγραφικές τοποθεσίες.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Costamare καλωσόρισε τον κ. Lund σημειώνοντας ότι το ευρύ διεθνές ναυτιλιακό του υπόβαθρο και η λεπτομερής γνώση αρκετών τμημάτων της αγοράς στα οποία στοχεύει η Costamare, θα είναι πολύτιμη για καθώς η εταιρεία συνεχίζει την κερδοφόρα ανάπτυξη και διαφοροποίησή μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία