Αναθερμαίνεται η δικαστική διαμάχη των διαζευγμένων αστέρων του Χόλιγουντ για το Σατό Μιραβάλ, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

H Τζολί μέσω των δικηγόρων της, μηνύει τον Πιτ, κατηγορώντας τον ότι καταχράστηκε εκατομμύρια από τον αμπελώνα του ζευγαριού στην Προβηγκία, για την ανακαίνιση της πισίνας και την κατασκευή ενός στούντιο ηχογράφησης.

Μπραντ Πιτ: Αγωγή κατά της Ατζελίνα Τζολί για την πώληση του μεριδίου της στον αμπελώνα Σατό Μιραβάλ

Το τελευταίο επεισόδιο της κόντρας Πιτ – Τζολί

Η Nouvel, μια εταιρεία μέσω της οποίας η Τζολί κατείχε προηγουμένως μερίδιο στο γαλλικό οινοποιείο, ανέφερε σε κατάθεση σε δικαστήριο της Καλιφόρνια τη Δευτέρα, ότι της οφείλονται περισσότερα από 350 εκατ. δολάρια από τον Πιτ και τους συνεργάτες του. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι «προέβησαν σε όλο και πιο εξωφρενικές ενέργειες για να διατηρήσουν τον έλεγχο» του Σατό Μιραβάλ.

Οι ισχυρισμοί ότι ο Μπραντ Πιτ συμμετείχε σε μια «απροκάλυπτη αρπαγή χρημάτων» αποτελούν την πιο πρόσφατη από μια σειρά νομικών συγκρούσεων μεταξύ των αστέρων του Χόλιγουντ, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου το 2016, με την Αντζελίνα Τζολί να κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι επιτέθηκε στην ίδια και τα παιδιά τους όντας μεθυσμένος, κατά την διάρκεια μιας ιδιωτικής πτήσης προς τις ΗΠΑ.

Το Σατό Μαριβάλ

Ο 59χρονος αστέρας, ο οποίος βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα Silverstone της F1 στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες για την επίθεση και κατηγόρησε την Τζολί σε προηγούμενες δικαστικές καταθέσεις ότι προσπάθησε να βλάψει τη φήμη του, πουλώντας το μερίδιό της στο Μιραβάλ «πίσω από την πλάτη του», στο Yuri Shefler’s Stoli Group, έναντι 64 εκατ. δολαρίων το 2021. Ο Πιτ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι δύο τους είχαν συμφωνήσει «ότι θα πωλούσαν τα μερίδιά τους ξεχωριστά μόνο με τη συγκατάθεση του άλλου, ισχυρισμός που η Τζολί αρνήθηκε.

Το βάθος της ενδοοικογενειακής διαμάχης του πρώην ζευγαριού έχει γίνει αντιληπτό στις αγωγές για το μέλλον του αμπελώνα, τον οποίο αγόρασαν μαζί για 25 εκατ. ευρώ το 2008. Η ποικιλία ροζέ που δημιούργησαν στο κτήμα με τη βοήθεια του φημισμένου οινοποιού της Rhône, Marc Perrin, εξελίχθηκε σε διεθνές μπεστ σέλερ, αποφέροντας κέρδη άνω των 15 εκατ. ευρώ το 2022.

Μετά το διαζύγιο, ο Πιτ εφάρμοσε ένα μέχρι στιγμής επιτυχημένο σχέδιο για την ανάληψη του de facto ελέγχου του Σατό Μαριβάλ, όπως ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι της Nouvel τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι είχε αποκλείσει την Stoli του Shefler από τη διαχείριση της εταιρείας, αρνούμενος να διορίσει ουδέτερους διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι σπατάλες του Πιτ

Οι δικηγόροι του Μπραντ Πιτ είχαν προηγουμένως κατηγορήσει τον Shefler  και τη Stoli ότι επιχειρούν «εχθρική εξαγορά» του αμπελώνα. Ο Πιτ υποστηρίζει επίσης ότι εξακολουθεί να κατέχει το 60% του κτήματος, υποστηρίζοντας ότι μόνο «ονομαστικά» μεταβίβασε το 10% στην Τζολί το 2013.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της Τζολί, ισχυρίστηκαν ότι οΠιτ «σπατάλησε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ξοδεύοντας εκατομμύρια σε έργα ματαιοδοξίας, συμπεριλαμβανομένου πάνω από 1 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση της πισίνας, την κατασκευή και την ανακατασκευή μιας σκάλας τέσσερις φορές και ξοδεύοντας εκατομμύρια για την κατασκευή ενός στούντιο ηχογράφηση»”. Πρόσθεσαν ότι ο Πιτ ξόδευε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τη συνεχή ανοικοδόμηση πέτρινων τοίχων χρησιμοποιώντας μάστορες από την Κροατία, και σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για απροσδιόριστες δαπάνες .

Στην κατάθεση της Δευτέρας, η εταιρεία του Schefler κατηγόρησε την ομάδα του Πιτ ότι εξαπέλυσε μια ξενοφοβική, αναληθή εκστρατεία λάσπης αντάξια του ίδιου του Πούτιν» εναντίον του επιχειρηματία ρωσικής καταγωγής, ο οποίος, όπως είπαν, είχε αναγκαστεί να εξοριστεί λόγω της κριτικής του στο Κρεμλίνο που έχει αντιταχθεί υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

Η Nouvel ισχυρίστηκε επίσης, ότι ο Πιτ παρέδωσε το ήμισυ της αξίας των εμπορικών σημάτων της Μιραβάλ στην Perrin, χωρίς τη ρητή άδεια της πρώην εταιρείας συμμετοχών της Τζολί, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus