Ο επικεφαλής της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ βλέπει ξανά τις «μετοχές» του να ανεβαίνουν σημαντικά στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Η παρουσίαση και η σημαντική επιτυχία που γνωρίζει μέχρι στιγμής η εφαρμογή Threads αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο να επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο μετά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Τhreads: Πάνω από 100 εκατ. χρήστες σε 5 ημέρες

Εκατομμύρια χρήστες

Ήδη το Threads ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από πέντε ημέρες λειτουργίας, αποτελώντας με διαφορά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε το ChatGPT της OpenAI το οποίο χρειάστηκε δύο μήνες για να φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες. Το Twitter είχε 229 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση λίγους μήνες πριν την εξαγορά του από τον Ιλον Μασκ.

Με την κίνηση αυτή ο Ζάκερμπεργκ μέσω του Threads έχει ξεκινήσει σκληρή μάχη με τον Ίλον Μασκ του Twitter για κυριαρχία στο χώρο του αποκαλούμενου microblogging, με τον τελευταίο να απειλεί ακόμη και με αγωγές επικαλούμενος ομοιότητες μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Γυρίζει σελίδα

Οι προκλήσεις για τη μητρική εταιρεία Meta ήταν μέχρι τώρα πολλές. Οι ανταγωνιστές Snapchat και TikTok παρουσίασαν πακέτα ήταν ελκυστικά για τη νεότερη γενιά παίρνοντας χρήστες από το Instagram κι άλλες εφαρμογές της Meta. Ο Ζάκερμπεργκ είχε φτάσει να απεικονίζεται από χρήστες στο διαδίκτυο ως πιο αποστασιοποιημένος από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Η ανάγκη να εμφανιστεί στο Κογκρέσο για να καταθέσει για φερόμενες αντιμονοπωλιακές τακτικές για τις οποίες κατηγορήθηκε δεν βοήθησε επίσης την εικόνα του. Εφημερίδες όπως η Wall Street Journal σε έρευνά τους για το Facebook διαπίστωσαν και κατηγόρησαν πλατφόρμες της Meta ότι ήταν γεμάτες με ελαττώματα που προκαλούσαν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης και δημιουργίας τοξικού περιβάλλοντος για ορισμένα έφηβα κορίτσια. Επίσης η εταιρεία κατηγορήθηκε για διάφορα σκάνδαλα, από την Cambridge Analytica μέχρι την αργή αντίδραση της εταιρείας στις κατηγορίες για παρατυπίες σε δημοσιεύσεις στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Τελευταία, η Meta αντιμετώπισε κριτική για τις επενδύσεις της στην εικονική πραγματικότητα για το λεγόμενο Metaverse (μετασύμπαν) και είδε τις πωλήσεις διαφημίσεων να μειώνονται εν μέσω νέων αλλαγών απορρήτου που εισήγαγαν τα iPhone της Apple.

Νέα μάχη στο χώρο της τεχνολογίας

Πλέον η «επιστροφή» του Ζάκερμπεργκ με την Threads αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για το Twitter. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την παρουσίασή του Τhreads έχουν εγγραφεί σε αυτό δεκάδες εκατ. χρήστες. Το Threads κατατάσσεται επί του παρόντος στο Νο. 1 μεταξύ των δωρεάν εφαρμογών στο App Store της Apple Inc στις ΗΠΑ.

Η εναλλακτική λύση στο Twitter

Το Threads παρουσιάστηκε ως εναλλακτική λύση στο Twitter του Μασκ. Μοιάζει πολύ με την εμφάνιση του Twitter, με τους χρήστες να μπορούν να δημοσιεύουν κείμενο και συνδέσμους και να απαντούν ή να αναδημοσιεύουν μηνύματα από άλλους. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις υπάρχουσες λίστες ακολούθων και τα ονόματα των λογαριασμών τους από το Instagram, την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο της Meta. Το Threads φαίνεται ότι θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Twitter καθώς εκεί θα μπορούν να ποστάρουν οι χρήστες κείμενο το οποίο θα είναι ανοικτό σε σχολιασμό και σε διαμοιρασμό (microblogging). Οι ήδη υπάρχοντες χρήστες του Instagram θα μπορούν να ακολουθούν στο Threads τις επαφές που έχουν ήδη στο πρώτο και να διατηρούν το ίδιο όνομα (user name).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.