Σε συμφωνία για σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους κατέληξαν οι πιλότοι με τη διοίκηση της United Airlines.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συνολικές αυξήσεις στις αμοιβές τους της τάξης του 40% σε βάθος χρόνου τεσσάρων ετών, που αποτιμάται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αεροπορικές εταιρείες: Στο στόχαστρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου αεροδρομίων για τις αυξήσεις στους ναύλους

Έχουν προηγηθεί περισσότερα από τέσσερα χρόνια έντονων διαπραγματεύσεων με κινητοποιήσεις από την πλευρά των πιλότων, οι οποίοι τον προηγούμενο Νοέμβριο απέρριψαν αντίστοιχη συμφωνία, και πλέον η κατάληξη αυτή αντανακλά τις γενικευμένες διεκδικήσεις των εργαζομένων, ιδίως των πιλότων, με φόντο την εκτίναξη των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών λόγω της ισχυρής ανάκαμψης των ταξιδιών.

Η Ένωση Πιλότων Air Line είπε ότι η συμφωνία, η οποία υπόκειται σε ψηφοφορία επικύρωσης, θα φέρει τους πιλότους της United στο ίδιο επίπεδο με τους συναδέλφους τους στην Delta Air Lines, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα πέτυχαν μια αντίστοιχη συμφωνία αύξησης μισθών.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, στα επιδόματα συνταξιοδότησης και στην ασφάλεια της εργασίας.

Μόλις εγκριθεί η συμφωνία, οι πιλότοι θα λάβουν άμεσες αυξήσεις στους μισθούς από 13,8% έως 18,7%, ανάλογα με τον τύπο του αεροπλάνου που πετούν, ακολουθούμενες από τέσσερις μικρότερες ετήσιες αυξήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η αμοιβή των πιλότων θα αυξηθεί κατά 34,5% – 40,2%.

Ο Garth Thompson, πρόεδρος του συνδικάτου πιλότων της United, έκανε λόγο για «ιστορική συμφωνία» που κατέστη δυνατή χάρη στην αποφασιστικότητα των 16.000 πιλότων.

Από την πλευρά του ο CEO της United Airlines Scott Kirby δήλωσε: «Υποσχεθήκαμε στους παγκόσμιας κλάσης πιλότους μας το κορυφαίο συμβόλαιο στον κλάδο που τους αξίζει και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία με την ALPA για αυτό».

Άλλες εταιρείες

Οι πιλότοι της American Airlines έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν να ψηφίζουν στις 24 Ιουλίου για μια προσφορά που περιλαμβάνει μέσες σωρευτικές αυξήσεις 41,5% σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Οι πιλότοι της Southwest Airlines συνεχίζουν να διαπραγματεύονται. Οι δύο παραπάνω εταιρείες έχουν ανεξάρτητα συνδικάτα, ενώ οι πιλότοι της Delta και της United εκπροσωπούνται από την ALPA.

Τα συνδικάτα πιστεύουν ότι βρίσκονται σε ισχυρή διαπραγματευτική θέση απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έλαβαν ομοσπονδιακή στήριξη 54 δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία ενώ πλέον ο κλάδος ανθεί λόγω της αναζωπύρωσης των ταξιδιών.

Αυτή την εβδομάδα, η Delta ανέφερε τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ρεκόρ εσόδων κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, το πρώτο μέρος της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.

Η United, αναμένεται ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει κέρδη άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα της FactSet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή