Το Threads της  Meta, που απέκτησε 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μια εβδομάδα, είναι επιτυχία, όπως και να το δει κανείς. Αλλά το τι μπορεί να είναι το Threads πέρα από αυτό είναι απλά άγνωστο.

Το Threads σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό κλώνος του Twitter, αλλά η μορφή δεν θα καθορίσει το προϊόν – η επιτυχία του θα καθοριστεί από το ποιος το χρησιμοποιεί και για τι.

Το Threads ξεκίνησε και έχει υιοθετηθεί ταχύτερα από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υπηρεσία μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμη και το ChatGPT.

Οι χρήστες περιλαμβάνουν πλήθος καταναλωτικών brand και διασημοτήτων όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Σακίρα, influencer όπως ο Mr. Beast μαζί με λάτρεις του Instagram και δυσαρεστημένους χρήστες του Twitter.

Η Meta ξεκίνησε με ένα τεράστιο πλεονέκτημα – μια βάση περισσότερων από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπων που χρησιμοποιούν ήδη το Instagram. Κατά κάποιο τρόπο, τα Threads είναι ήδη κάτι παραπάνω από το Twitter.

Ενώ το Twitter έχει ισχυρούς ακόλουθους σε ορισμένους τομείς, όπως ο αθλητισμός, η πολιτική και τα τρέχοντα γεγονότα, το Threads αντλεί από την πολύ πιο πλατιά βάση χρηστών του Instagram, πράγμα που του δίνει λιγότερο εριστική αίσθηση.

Η Meta γνωρίζει επίσης πώς να δημιουργεί έσοδα από τη βάση των ενεργών χρηστών της πολύ καλύτερα από ό,τι το Twitter, και έχει ισχυρές σχέσεις και εργαλεία για τους διαφημιστές.

Κατά τα άλλα, το Threads έχει ακόμα πολλά να κάνει όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά.

Δεν έχει hashtags ούτε άμεσα μηνύματα.

Η απουσία μιας χρονολογικής ροής που δείχνει όλα όσα δημοσιεύονται από τα άτομα που έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε, το καθιστά επίσης πολύ πιο παρόμοιο με το Facebook και το Instagram – και τα δύο έχουν πολύ λιγότερο αίσθηση επικαιρότητας από το Twitter.

Το Threads δεν είναι επίσης παγκόσμιο με τον τρόπο που είναι το Twitter. Δεν έχει κυκλοφορήσει καθόλου στην ΕΕ εν μέσω ανησυχιών των ρυθμιστικών αρχών για το απόρρητο των δεδομένων.

Ο Άνταμ Μοσέρι επικεφαλής του Instagram έγραψε σε νήμα στο Threads: «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια δημόσια πλατεία για τις κοινότητες στο Instagram που ποτέ δεν αγκάλιασαν πραγματικά το Twitter και για τις κοινότητες στο Twitter (και άλλες πλατφόρμες) που ενδιαφέρονται για ένα λιγότερο εριστικό μέρος για συνομιλίες, αλλά όχι για όλο το Twitter»..

«Η πολιτική και οι σκληρές ειδήσεις αναπόφευκτα θα εμφανιστούν στα Threads – έχουν [εμφανιστεί] και στο Instagram σε κάποιο βαθμό – αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα για να ενθαρρύνουμε αυτούς τους κλάδους».

Εάν η Meta δεν καλλιεργεί τα Threads ως φόρουμ για διάλογο σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα, μπορεί να μην είναι ποτέ το είδος του διαδικτυακού τόπου στο οποίο συρρέουν οι άνθρωποι σε περιόδους έκτακτων ειδήσεων ή πολιτικών αναταραχών, όπως ήταν το Twitter κατά τη διάρκεια των «αραβικών ανοίξεων» ή ακόμα και η πρόσφατη ανταρσία της Wagner στη Ρωσία.

Αυτού του είδους το περιεχόμενο δεν αυξάνει τα διαφημιστικά έσοδα — αλλά είναι αυτό που έδωσε στο Twitter δυσανάλογο με το μέγεθός του ρόλο στην παγκόσμια σφαίρα των μέσων ενημέρωσης.

Το Threads δεν χρειάζεται να αναπαράγει τη λειτουργία drive-the-news του Twitter, αλλά θα χρειαστεί κάποιο είδος καθοριστικού χαρακτηριστικού, και αυτό μπορεί να προκύψει με την πάροδο του χρόνου, όχι με βάση το ποιος έχει κατεβάσει την εφαρμογή, αλλά ποιος συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί.

Συνεπώς, ο τρόπος με τον οποίο η Meta θα επιλέξει να μετατρέψει αυτό που είναι πλέον ουσιαστικά μια βάση χρηστών που απλώς κοιτάνε περιστασιακά σε αποκλειστικούς χρήστες του Threads θα διαμορφώσει τη φύση και τη δύναμη διατήρησης του νεότερου αντιπάλου του Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.