Σημαντική αύξηση εσόδων κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η Capital Product Partners (CPLP) σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ενώ παράλληλα η εταιρεία προχωρεί στη διανομή μερίσματος.

Ειδικότερα, η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 20% με τα έσοδα να φτάνουν στα 88,5 εκατ. δολ έναντι 74,0 εκατ. δολ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Επιπλέον η εταιρεία προχωρά σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή.

Όμιλος Capital: H πρώτη παραγγελία στον κόσμο δύο καινοτόμων πλοίων μεταφοράς LCO2

Να σημειωθεί ότι η CPLP παρέλαβε μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023,  το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express το οποίο έχει συνδεθεί ήδη με μακροχρόνια ναύλωση.

Επιπλέον στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 συμφωνήθηκε η πώληση του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου M/V Cape Agamemnon, χωρητικότητας 179.221 DWT.

Παράλληλα, η εταιρεία προέβη στην ενεργειακή αναβάθμιση των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis.

Ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP, δήλωσε: «Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με την παράδοση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express, ολοκληρώσαμε επιτυχώς το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου μας αποτελούμενο από τρία νεότευκτα πράσινης τεχνολογίας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13.000  TEU με δεκαετή ναύλωση το κάθε ένα, καθώς  και ένα LNG/C τελευταίας γενιάς με επταετή ναύλωση. Επιπλέον, ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και  M/V Aristomenis, βελτιώνοντας συνολικά την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του στόλου μας. Τέλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου μας, προχωρούμε στην πώληση του μοναδικού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου M/V Cape Agamemnon με έτος κατασκευής το 2010».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά