Στην προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι για διάκριση, δαπανούν ασύλληπτα χρηματικά ποσά για την απόκτηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Στο παιχνίδι πλέον έχουν μπει και οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, που αναμένεται να αλλάξουν ακόμη περισσότερο τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, το οποίο έχει αλλάξει για πάντα. Ποιες όμως είναι οι ομάδες που έχουν ξοδέψει την τελευταία δεκαετία τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές;

Τσέκαρε πώς κάνεις download την εφαρμογή της Στοίχημαν για κινητό! Υπάρχει και στο Play Store!

Σύμφωνα με την έρευνα του Transfermarkt, υπάρχουν ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που συνηθίζουν να ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά σε μεταγραφές, τις περισσότερες φορές μάλιστα χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους που έθεσαν. Στην κορυφή της σχετικής λίστας με τις ομάδες που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές, βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Γιουνάιτεντ έχει δαπανήσει περίπου 1,29 δισ. ευρώ για μεταγραφές τα τελευταία 10 χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι ξόδεψε μέχρι στιγμής κάτι λιγότερο από 100 εκατ. λίρες για τους Μέισον Μάουντ και Αντρέ Ονάνα, ενώ ο σύλλογος του “Ολντ Τράφορντ” φέρεται να προσέφερε 51 εκατ. λίρες για την απόκτηση του Ράσμους Χόιλουντ από την Αταλάντα. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν η Γιουνάιτεντ ήταν πιο… συντηρητική αυτό το καλοκαίρι, στην προσπάθεια της να συμβαδίσει με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι η παρά το ποσό που ξόδεψε την τελευταία δεκαετία σε μεταγραφές, ο σύλλογος έχει κατακτήσει το FA Cup, δύο League Cup και ένα Europa League, ενώ δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ούτε ένα πρωτάθλημα στην Premier League. Επιπλέον, έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για παίκτες που δυσκολεύτηκαν να ανταπεξέλθουν, με τον Πολ Πογκμπά να έχει κοστίσει 89 εκατ. λίρες, τον Χάρι Μαγκουάιρ 80 εκατ. λίρες και τον Ρομέλου Λουκάκου να φτάνει στο Ολντ Τράφορντ για περίπου 75 εκατ. λίρες.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα, με τους “πολίτες” να έχουν δαπανήσει 1,01 δισ. Ευρώ, ενώ οι “κανονιέρηδες” 1 δισ. Ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση με τη Γιουνάιτεντ, η Σίτι είδε τα χρήματα που ξόδεψε να πιάνουν τόπο, καθώς η Σίτι έγινε η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη και μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά το τρεμπλ, δηλαδή το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League. Αντίθετα, η Άρσεναλ αγωνίστηκε, περνώντας τα μισά από τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς καν να προκριθεί στο Champions League.

Η πρώτη πεντάδα αποτελείται από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει ξοδέψει 960 εκατ. ευρώ και την Τσέλσι, η οποία έχει δαπανήσει 720 εκατ. Ευρώ σε μεταγραφές την τελευταία δεκαετία.

Η Μπαρτσελόνα, είναι έκτη στη λίστα με 596 εκατ. ευρώ, έχοντας ξοδέψει πάνω από 100 εκατ. λίρες σε τρεις περιπτώσεις, για να αποκτήσει τους Φιλίπ Κουτίνιο, Ουσμάν Ντεμπελέ και Αντουάν Γκριεζμάν.

Η Νιούκαστλ, η οποία αγοράστηκε από κοινοπραξία με επικεφαλής την PIF, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας το 2021, είναι έβδομη στη λίστα με δαπάνες ύψους 575 εκατ. ευρώ.

Η Μίλαν και η Τότεναμ ακολουθούν στη λίστα με καθαρές δαπάνες 546 εκατ. Ευρώ και 523 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα.

Παραδόξως, η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι 18η στη λίστα με καθαρές δαπάνες 250 εκατ. Ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία δεκαετία, έχει κατακτήσει πέντε φορές το Champions League.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι