
Στη δίνη του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στις διεθνείς αγορές παρασύρεται και το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να σταθμίζουν αφενός τις μελλοντικές νομισματικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και αφετέρου τις ανησυχίες για τη νέα κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας που επεκτείνεται και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας.
Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι 0 Γενικός Δείκτης Τιμών ήταν στις 1.271,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,91%. Μέχρι στιγμής δείχνει να χάνει τις 1.280 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,91% με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται για μία ακόμα συνεδρίαση στο επίκεντρο των πωλητών με τον επιμέρους κλαδικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 1,39% στις 1.024 μονάδες.
Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 57 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
H αγορά μπαίνει στην τελευταία ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας με απώλειες και η τελική έκβαση της σημερινής συνεδρίασης θα κρίνει εν πολλοίς και το πρόσημο της «μικρότερης» λόγω Δεκαπενταύγουστου εβδομάδας. Και από ό,τι όλα δείχνουν το ΧΑ δεν θα μπορέσει να ανακόψει το σερί 3 πτωτικών εβδομάδων.
Πτώση στην Ευρώπη
Πτωτικά κινούνται από το άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις επόμενες νομισματικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και τις νέες ανησυχίες για τον τομέα των ακινήτων της Κίνας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,51% στις 448,88 μονάδες, με τις μετοχές της λιανικής να υποχωρούν κατά 1,5%.
Ο γερμανικό δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 15.590,85 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,55%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,44% στις 7.277, 07 μονάδες και ο βρετανικός FSE είναι στις 7.275,41 μονάδες με πτώση 0,48%.
Οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων πίεσαν τις μετοχές αυτή την εβδομάδα, με τον STOXX 600 να οδεύει σε εβδομαδιαία πτώση σχεδόν 2%.


Latest News

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Φόρτσαρε στο φίνις το Χρηματιστήριο - Ανέκτησε και τις 1.700 μονάδες
Η αποφασιστική διατήρηση των 1.700 μονάδων δείχνει να χρειάζεται περισσότερα καύσιμα, με το πρώτο τεστ να είναι από αύριο

Βλέπει… αλλά δεν «ακουμπά» τις 1.700 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε ένα δύσκολο λόγω διεθνούς αβεβαιότητας περιβάλλον, το ΧΑ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε επαφή με τις 1.700 μονάδες

«Βλέπει» και πάλι τις 1700 μονάδες το ΧΑ - Καταλύτης οι τράπεζες
Oι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες διατηρούν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τους εικόνα

Πάνω και από τις 1.670 μονάδες το χρηματιστήριο - Αλμα άνω του 4% για τις τράπεζες
Μετά από μια εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, η αγορά είδε σήμερα τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P

Με τραπεζική ώθηση «βλέπει» και τις 1.700 μονάδες το ΧΑ
Κομβικός παραμένει ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη

Μοιρασμένο το ταμπλό στο ΧΑ, με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η αγορά βλέπει πλέον τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P – Κάτι που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης