Ανθρωποι

Ανείπωτη – και παράπλευρη – τραγωδία του πύρινου κλοιού στην περιοχή του Εβρου, είναι οι 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν. Τι μπορεί να πει κανείς. Τα λόγια έχουν χάσει πια τη σημασία τους. Ανθρωποι που έφυγαν από ρημαγμένους τόπους για να βρουν μία καλύτερη ζωή. Και έγιναν στάχτη στα δάση του Εβρου!

20 νεκροί

Πάντως ο επίσημος απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ημερών είναι 20 νεκροί, από τους οποίους οι 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν, ένας ακόμη μετανάστης στη Λευκίμμη Έβρου που επίσης βρέθηκε νεκρός και ένας έλληνας κτηνοτρόφος από το Πρόδρομο Βοιωτίας (κατέληξε από τις αναθυμιάσεις την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του).

Επιτελικό

Το επιτελικό κράτος, όμως, έχει ξεδιπλώσει όλες τις … χάρες του! Χιλιάδες δεινοπαθούντες πολίτες αυτής της χώρας έχουν διηγηθούν άπειρα περιστατικά κυβερνητικής αβελτηρίας. Πλέον θα αναφέρονται ξεχωριστά οι περιοχές που δεν καίγονται! Και η Αττική στις φλόγες. Από τον Ασπρόπυργο στη Φυλή, στα Ανω Λιόσια και σε κίνδυνο πάλι η Πάρνηθα.

Μεγαλοδύναμος

Τελικά σ΄ αυτή τη χώρα επιβιώνουμε από τύχη. Για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω φαίνεται πως ο Μεγαλοδύναμος μας έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Δεκτές πλέον μόνο μεταφυσικές εξηγήσεις – ο ορθολογισμός πάει περίπατο….

Ανθρακες

Και εκεί που περίμενε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να απολαύσει όλα τα επικοινωνιακά εύσημα για την αναβάθμιση της χώρας με την περίφημη συνάντηση των ηγετών των – ο Θεός να τα κάνει – Δυτικών Βαλκανίων, τελικώς η ελπίδα του κάηκε στις φλόγες της Θράκης. Κι όχι μόνο….

Ντεκόρ

Εχω όμως την υποψία πως η συνάντηση των ηγετών έγινε για να υπάρχει ένα αξιοπρόσεκτο ντεκόρ στη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντομίρ Ζελένσκι. Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης φοβάμαι ότι θα διαπιστώσουμε σύντομα….

Ο κ. Σ. Φάμελλος

Εν τω μεταξύ στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Μου έλεγαν, λοιπόν, ότι το σενάριο της καθόδου του κ. Σωκράτη Φάμελλου ως υποψήφιου προέδρου συνεχίζει να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, αν και με χαμηλές προσδοκίες. Κι ο λόγος είναι πως από την στιγμή που ο κ. Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε – προ ημερών – την απόφαση του να είναι υποψήφιος, οι ελπίδες περιορίστηκαν δραματικά.

Συνάντηση

Μάλιστα σήμερα πρόκειται να συναντηθούν μαζί του καμιά δεκαριά κεντρικά στελέχη του κόμματος μήπως και κατορθώσουν να το πείσουν. Πηγαίνουν βέβαια με «μικρό καλάθι». Όπως μου έλεγαν μάλιστα είναι δυνατόν μία ενδεχόμενη κάθοδος του κ. Φάμελλου να στερήσει ψήφους και από την κυρία Εφη Αχτσιόγλου.

Ισως

Πόσο μάλλον που σημαντικό τμήμα των τοπικών στελεχών φέρεται να μην είναι ικανοποιημένο από τις τέσσερις ήδη γνωστές υποψηφιότητες. Βέβαια στον πρώτο γύρο – αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν – δεν θα ερχόταν πρώτος, αλλά θα ήταν σίγουρα δεύτερος και θα έμπαινε στο δεύτερο γύρο και θα μπορούσε άνετα να εκλεγεί. Όμως….

Εξουσία

Λένε – και έχουν δίκιο – πως η εξουσία αποτελεί συνεκτικό ιστό. Η απώλεια της αναπτύσσει φυγόκεντρες τάσεις. Οι κκ Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης, καθώς και η κυρία Ρένα Δούρου, ήταν «κολλητοί». Μαζί φωτογραφίζονταν στις ταβέρνες. Τώρα μετά βίας ανταλλάσουν καλημέρα. Κι έχει μείνει μόνος του ο κ. Παππάς να «τρέχει» για να διασωθεί.

Ο κυρ Σταύρος

Το παλιό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου με τον «κυρ Σταύρο» έχει απόλυτη εφαρμογή. Όταν ρώτησα αν ο κ. Πολάκης θα βοηθήσει τον κ. Παππά, μου απάντησαν πως «θα τον ψηφίσει, αλλά δεν πρόκειται να κάνει κινητοποίηση».

Λευκά;

Κι ενώ οι περισσότερες τάσεις της Κουμουνδούρου έχουν κάνει τις επιλογές τους, η μόνη που δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επισήμως είναι η ΡΕΝΕ. Μου είπαν – όταν ρώτησα – πως αν δεν ευδοκιμήσει η επιλογή του κ. Φάμελλου, τότε ένα τμήμα της θα ψηφίσει τον κ. Παππά και ένα τμήμα θα κινηθεί προς το λευκό! «Θα υπάρξουν λευκά» ρώτησα και μου απάντησαν «πολλά»! Κοντός ψαλμός αλληλούια….

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories