Η Apple θα προχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη στη διεξαγωγή της σημαντικότερης για την ίδια εκδήλωσης του έτους, στην οποία αναμένεται να παρουσιάσει το σύνολο των νέων της φορητών συσκευών συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς iPhone 15.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια θα είναι ουσιαστικά η παρουσίαση ενός έτοιμου βίντεο με τα στελέχη της εταιρείας να παρουσιάζουν τα νέα προϊόντα, με την μετάδοση να γίνεται μέσω YouTube και της εταιρικής ιστοσελίδας.

Το τοτέμ της οικονομικής ισχύος των ΗΠΑ και το iPhone

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση αυτής της μορφής είναι επιλογή της Apple από το 2020, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Το ετήσιο λανσάρισμα των νέων προϊόντων της Apple είναι ουσιαστικά η έναρξη της έντονης διαφημιστικής προβολής για τα προϊόντα, που με τη σειρά της προετοιμάζει το έδαφος για την προώθηση των συσκευών κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, την περίοδο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του έτους για την Apple.

Όπως σημειώνει το CNBC, τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την περυσινή παρουσίαση της Apple στο YouTube,  γεγονός που αποκαλύπτει ότι οι πελάτες εξακολουθούν να επιθυμούν να λαμβάνουν πληροφορίες απευθείας από την εταιρεία.

Η μεγάλη ελπίδα της Apple για φέτος είναι ότι τα νέα iPhone θα καταφέρουν να σταματήσουν την ύφεση των πωλήσεων, να ανατρέψουν τον ανανεωμένο ανταγωνισμό από την κινεζική Huawei αλλά και να πείσουν τους κατόχους Android συσκευών να προχωρήσουν σε αλλαγή της συσκευής τους.

Πιθανότατα, η Apple δεν θα ανακοινώσει κάτι σχετικό με το Vision Pro, το νέο VR headset της εταιρείας, καθώς είχαν προηγηθεί οι σχετικές ανακοινώσεις τον Ιούνιο πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του το 2024. Απίθανο επίσης να υπάρχουν ανακοινώσεις την Τρίτη σχετικά με τα Mac και iPad δεδομένου ότι η εταιρεία συνήθως προτιμά να διοργανώνει διαφορετικές εκδηλώσεις για αυτές τις κατηγορίες προϊόντων.

Πέρυσι στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, η Apple ανακοίνωσε νέα iPhone, Apple Watch και ανανεωμένα AirPods. Δείτε τι αναμένεται να ανακοινωθεί στη φετινή εκδήλωση.

Σειρά iPhone 15 με USB-C και τιτάνιο

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone, συνεχίζοντας το μοτίβο που ισχύει από το 2020. Αν η Apple διατηρήσει το μοτίβο της ονομασίας, τα φετινά μοντέλα θα ανήκουν στη σειρά iPhone 15.

Η Apple είναι πιθανό να κυκλοφορήσει δύο μεγέθη iPhone μεσαίας κατηγορίας, ένα με οθόνη 6,1 ιντσών και ένα με οθόνη 6,7 ιντσών, καθώς και δύο μεγέθη τηλεφώνων «Pro» ανώτερης κατηγορίας με περίβλημα τιτανίου και καλύτερες κάμερες, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg News, του αναλυτή της TF International Securities, Ming-Chi Kuo, και αναλυτών της Wall Street.

Φέτος, η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να είναι η θύρα φόρτισης USB-C, που θα αντικαταστήσει την αποκλειστική θύρα Lightning της Apple, η οποία παρουσιάστηκε το 2012 ως ο φορτιστής iPhone «για την επόμενη δεκαετία».

Η θύρα φόρτισης USB-C στα iPhone θα ταιριάζει με την θύρα φόρτισης που υπάρχει στα τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPad, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.

Η αλλαγή παρακινείται από τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που απαιτούν μια κοινή θύρα φόρτισης από όλους τους κατασκευαστές. Η Apple είναι απίθανο να αναφέρει ότι η αλλαγή έγινε λόγω απαίτησης της ΕΕ, αλλά πιθανότατα θα τονίσει τα θετικά για τους χρήστες, όπως η ευκολία και η ταχύτερη φόρτιση. Μπορεί επίσης να δώσει στη θύρα ένα δικό της όνομα, στο πλαίσιο της πρακτικής μάρκετινγκ της Apple.

Τα νέα μοντέλα Pro θα μπορούσαν επίσης να αποκτήσουν περίβλημα τιτανίου, αντικαθιστώντας το ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα. Το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο από το ατσάλι, μειώνοντας το συνολικό βάρος των τηλεφώνων. Υπενθυμίζεται ότι οι προσκλήσεις της εκδήλωσης δείχνουν ένα λογότυπο της Apple με φινίρισμα που μοιάζει με τιτάνιο.

Τα τηλέφωνα χαμηλότερης κατηγορίας της σειράς iPhone 15 θα μπορούσαν να λάβουν μια αναβάθμιση σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «δυναμική νησίδα», δηλαδή την εγκοπή που φιλοξενεί τις κάμερες αναγνώρισης προσώπου του τηλεφώνου προς το πάνω μέρος της οθόνης. Τα περσινά μοντέλα Pro εγκατέλειψαν την «εγκοπή» της Apple εισάγοντες μία νέα λειτουργία, η οποία μπορεί να εμφανίζει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως πόσο μακριά βρίσκεται ένα Uber ή τι παίζει στην εφαρμογή μουσικής.

Ο διακόπτης σίγασης, ο οποίος υπάρχει στα iPhone για πάνω από μια δεκαετία, θα μπορούσε να αποκτήσει νέες λειτουργίες ως προσαρμόσιμο «κουμπί δράσης».

Η Apple είναι επίσης πιθανό να εστιάσει στις βελτιώσεις της κάμερας και του επεξεργαστή. Το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο iPhone, το μεγαλύτερο Pro δηλαδή, θα μπορούσε να αποκτήσει έναν νέο φακό που μπορεί να κάνει ζουμ με διπλάσια ισχύ από τον φακό 3x zoom του iPhone 14 Pro, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ανοιχτό παραμένει αν η Apple θα αυξήσει τις τιμές των φετινών συσκευών. Ορισμένοι αναλυτές το πιστεύουν, σημειώνοντας την αύξηση του κόστους για εξαρτήματα όπως η μνήμη ή οι επεξεργαστές. Ωστόσο, η Apple δεν αύξησε τις τιμές των iPhone στις ΗΠΑ πέρυσι υπό παρόμοιες συνθήκες ενώ προσαρμόζει τις τιμές της σε όλο τον κόσμο τακτικά μετά από λανσαρίσματα και σε απάντηση στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Apple Watch και αξεσουάρ

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, η Apple κυκλοφόρησε το Apple Watch Series 8 και ένα νέο high-end μοντέλο τιτανίου με την ονομασία Ultra.

Και τα δύο είναι πιθανό να λάβουν αναβαθμίσεις φέτος, αν και τα ρολόγια της Apple δεν έχουν συνήθως τόσες σημαντικές αλλαγές από χρόνο σε χρόνο όσο τα iPhone. Τα mainstream ρολόγια της Apple έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα από το 2018.

Η εταιρεία είναι πιθανό να αναβαθμίσει το τσιπ στο εσωτερικό των νέων ρολογιών, καθώς και να ενημερώσει τους αισθητήρες υγείας, σύμφωνα με τους αναλυτές. Αλλά η Apple μπορεί να κρατήσει μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές αλλαγές για τη 10η επέτειο της συσκευής το επόμενο έτος.

Η Apple διαθέτει επίσης αρκετά αξεσουάρ που χρησιμοποιούν ακόμα συνδέσμους Lightning, όπως κάποια από τα μοντέλα AirPods, ακουστικά Beats, ποντίκια και πληκτρολόγια. Άρα είναι πιθανό να υπάρξει και εδώ μετάβαση στις υποδοχές USB-C.

Τα AirPods Pro θα αποκτήσουν ένα νέο χαρακτηριστικό, το Adaptive Audio. Χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και λογισμικό για να χαμηλώνει έξυπνα την ένταση του ήχου και την ακύρωση θορύβου, ώστε οι χρήστες να έχουν επίγνωση του άμεσου περιβάλλοντός τους.

Λειτουργικό σύστημα iOS 17

Ακόμη και οι χρήστες που δεν σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα νέο iPhone ή Watch θα αποκτήσουν σίγουρα νέο λογισμικό για τις συσκευές τους. Σημειώνεται ότι η Apple κάνει προεπισκόπηση των τελευταίων λειτουργικών συστημάτων για τις συσκευές της τον Ιούνιο και στη συνέχεια τα κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο μαζί με τα νέα iPhone.

Πολλά από τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά της Apple δεν απαιτούν νέο υλικό και θα είναι διαθέσιμα σε όλους όσους διαθέτουν iPhone που κυκλοφόρησε από το 2018 και έπειτα.

Ακολουθούν μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 17:

  • Το λογισμικό περιλαμβάνει μια ανανέωση της οθόνης αναγνώρισης κλήσης που ονομάζεται «contact posters», όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τις εικόνες που εμφανίζονται όταν καλούν άλλους χρήστες iPhone.
  • Η αυτόματη διόρθωση έχει βελτιωθεί χρησιμοποιώντας ένα γλωσσικό μοντέλο βασισμένο στην ίδια τεχνολογία που υποστηρίζει εφαρμογές όπως το ChatGPT.
  • Μια νέα εφαρμογή Journal ενθαρρύνει τους χρήστες να αποθηκεύουν σκέψεις και συναισθήματα σε καθημερινή βάση και χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση στη συσκευή για να εντοπίζει μοτίβα χωρίς να στέλνει τα δεδομένα σε διακομιστή στο cloud.
  • Μια νέα λειτουργία σύνδεσης σε κατάσταση αναμονής μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε ρολόι με widgets που μπορούν να εμφανίζουν συναγερμούς, ραντεβού ή άλλες πληροφορίες ενημέρωσης.
  • Μια αντικατάσταση επαγγελματικής κάρτας που ονομάζεται NameDrop επιτρέπει σε δύο χρήστες iPhone να ανταλλάσσουν προσωπικές πληροφορίες φέρνοντας σε επαφή τα τηλέφωνά τους.
  • Οι offline χάρτες της Apple δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν τεράστιες εκτάσεις δρόμων και γης για πλοήγηση ακόμη και χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία