Στην καρδιά της ΔΕΘ και φέτος ο ΟΤ μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, αλιεύει ειδήσεις, παρεμβαίνει, δίνει βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, θέτει ερωτήματα, αναζητά λύσεις.

Με την 87η ΔΕΘ να πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα που μετρά πληγές από τη φονική κακοκαιρία Daniel και σε κρίσιμη καμπή για την οικονομία ο ΟΤ εκπέμπει για 2η μέρα ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις πολιτικών στελεχών και σημαντικών οικονομικών παραγόντων επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση των εξελίξεων φωτίζοντας κρίσιμες πτυχές για την επόμενη ημέρα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο περίπτερο του ΟΤ

19:31 Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό σας απόγευμα!

19:26 Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας.

19:05 Όπως σημείωσαν οι ερευνητές, τα κόστη είναι τεράστια. «Η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει στην αξιοποίηση εξοπλισμού που στοιχίζει πολύ πιο ακριβά. Αν πιο πριν επέμβεις με την τεχνολογία, όπως ένα drone, ο πανάκριβος εξοπλισμός θα έχει χρησιμοποιηθεί βέλτιστα».

19:03 Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη στον κομμάτι της έρευνας και καινοτομίας και σύμφωνα με τον κ. Αμδίτη «τα drones έχουν να παίξουν τεράστιο ρόλο και στην επιτήρηση και στην έγκαιρη προειδοποίηση».

19:00 Οι δυο αναφέρθηκαν στην σημασία της εκπαίδευσης και προετοιμασίας των πολιτών στο συμβάν και σε δεύτερη φάση στην αποκατάσταση, κάτι που παρατηρείται και στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας

18:55 Στο πάνελ ο Αγγελος Αμδίτης Διευθυντής Ερευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών ΕΠΙΣΕΥ/ ΕΜΠ και ο Νικόλαος Ουζούνογλου Κύριος Ερευνητής ΕΠΙΣΕΥ/ ΕΜΠ

18:51 Με τα έργα που θα γίνουν η Θεσσαλονίκη θα επανατοποθετηθεί στον χάρτη των επενδύσεων, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει και μπορεί να γίνει εξωστρεφής.

18:47 Για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι σε πολύ λίγους μήνες θα είναι έτοιμο.

18:42 «Το 1974 ιδρύθηκαν οι πολεοδομικές υπηρεσίες»

18:40 Στο studio του OT FORUM ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης

18:34 Όποιος κλέβει ρεύμα θα το πληρώσει και οικονομικά και μεταφορικά, υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

18:31 «Πάνω από 1 εκατ. λογαριασμοί ρεύματος είναι χωρίς ΑΦΜ», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

18:28 Η ρήτρα αναπροσαρμογής παραμένει ως έχει έως τέλος του έτους, ξεκαθάρισε ο κ. Σκυλακάκης ενώ προανήγγειλε ένα πακέτο μέτρων για το ρεύμα.

18:24 «Για περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες θα πρέπει να αλλάξουμε την πολεοδομική νομοθεσία», είπε ο κ. Σκυλακάκης και εκτίμησε ότι για τα επόμενα 30-40 χρόνια θα έχουμε ακραία φαινόμενα.

18:22 «Μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα το 112»

18:20 Χρειαζόμαστε δεκαετίες για να αλλάξουμε τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε «προτεραιότητα είναι να ξέρουμε ότι δουλεύουν σωστά όλα τα έργα που έχουμε. Η ανθεκτικότητα είναι το νέο στοίχημα για τις υποδομές.

18:18 «Τα κλιματικά μοντέλα είναι ακόμη αβέβαια μοντέλα»

18:12 Στο πάνελ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης

18:11 Επιστρέψαμε στο studio του ΟΤ FORUM.

18:03 Πάμε σε ένα διάλλειμα…

17:55 Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών έκανε λόγο για περίπου 10.000 επιχειρήσεις όπου για διάφορους λόγους τους ζητήθηκε όλο το ποσό.

17:49 Ο κ. Καμπάνης ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να φύγει η «λάντζα» από τα γραφεία των λογιστών.

17:48 «Δεν θα καταργηθούν τα μετρητά – ίσως να μειωθεί το όριο των 500 ευρώ»

17:45 Ο κ. Καμπάνης τόνισε πώς «περιμένουμε ότι δεν θα αναγνωρίζονται τα έξοδα των επιχειρήσεων εάν δεν περνούν από τον κύκλο του Mydata. Θα μειωθεί το απλοποιημένο τιμολόγιο από τα 100 ευρώ στα 50 ευρώ. Θα περιοριστούν οι αποδείξεις λιανικής που περνούν μέσα στα βιβλία των επαγγελματιών κ.λπ.».

OT FORUM – Βασίλης Καμπάνης (ΠΟΦΕΕ): Κρατάμε τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας στα χέρια μας

17:40 Ο ίδιος αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας, τονίζοντας πως «όλοι είμαστε σοκαρισμένοι από τις καταστροφές», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι κατά τη φετινή ΔΕΘ «δεν θα ανακοινωθεί μεγάλο πακέτο παροχών».

17:37 Στο πάνελ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), Βασίλης Καμπάνης.

17:34 Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση των τιμών το 2024, τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου

17:30 Για τη λειτουργία των επιχειρήσεων ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι το επόμενο κατάστημα θα είναι πιεσμένο.

OT Forum – Κωνσταντίνος Κόλλιας: Στα 5 δισ. ευρώ το συνολικό κόστος από τις πλημμύρες

17:27 Το απόλυτο κίνητρο για να παίρνουν απόδειξη όλοι είναι να μπαίνουν στις δαπάνες, είπε ο κ. Κόλλιας.

17:23 Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου προτρέπει την κυβέρνηση να επέμβει όπου υπάρχει αισχροκέρδεια να επεκταθεί το πλαφόν και σε άλλα προϊόντα.

17:21 Πάνω από 3 δισ. ευρώ το άμεσο κόστος για τις αποζημιώσεις, είπε ο κ. Κόλλιας ενώ εκτίμησε ότι το συνολικό κόστος από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία θα αγγίξει τα 5 δισ. ευρώ.

17:18 Στο studio του OT FORUM ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας.

17:17 Επανήλθαμε από το διάλλειμα σε απευθείας σύνδεση με την 87η ΔΕΘ και το περίπτερο του ΟΤ.

17:14 Ώρα για διάλλειμα..

17:12 Για τη διάταξη σε σχέση με την απασχόληση σε πολλαπλούς εργοδότες, η οποία προκάλεσε μεγάλο θόρυβο, ο κ. Καραγεωργόπουλος σχολίασε ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό των εργαζομένων στη χώρα μας που απασχολούνται σε περισσότερους από έναν εργοδότες και ότι την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν τη μάχη για το οχτάωρο, ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, μερικής απασχόλησης κ.λπ., δεν είναι προτεραιότητα.

17:11 Στο μέτωπο του εργασιακού νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ είπε με έμφαση ότι προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο.

OT FORUM – Καραγεωργόπουλος (ΓΣΕΕ): Το εργασιακό νομοσχέδιο δυσχεραίνει το πλαίσιο για τους εργαζόμενους

17:08 Αναφορικά με το εάν το θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές για την προστασία των εργαζομένων μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα, ο κ. Καραγεωργόπουλος είπε ότι υπάρχει μεν θεσμικό πλαίσιο, αλλά ποτέ δεν είναι επαρκές, ειδικά σε μια τέτοιους μεγέθους καταστροφή. Για αυτό και τα συνδικάτα τις επόμενες μέρες θα επεξεργαστούν και θα καταθέσουν σχετικές προτάσεις.

17:04 Ο κ. Καραγεωργόπουλος εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη της ΓΣΕΕ με συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στους ανθρώπους που απασχολούνταν στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

16:58 Στο πάνελ ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

16:54 Η ΕΤΑΔ έχει διττό ρόλο να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες. Έφερε ως παράδειγμα το γήπεδο στου Γουδή, το αναψυκτήριο στο Λουμπαδιάρη και τον ποδηλατόδρομο στο Ελληνικό

16:51 Στόχος μέχρι το τέλος του 2023 να ξεκινήσει η αξιοποίηση της πλειοψηφίας των τουριστικών περιπτέρων, των Ξενία και των Ολυμπιακών ακινήτων. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μπούρτζι στο Ναύπλιο, στο κτήριο του Τάεκ Βον Ντο, και στην ακτή Βουλιαγμένης.

OT FORUM – Μπαλωμένος (ΕΤΑΔ): Ποια ακίνητα αξιοποιούνται μέσα στο 2023

16:48 Έχουμε κάνει μία μελέτη στην οποία έχουμε εντοπίσει ομάδες ακινήτων που πρέπει να πάνε στους πραγματικούς δικαιούχους. Για παράδειγμα έχουμε δρόμους, παρτέρια και νεκροταφεία. Ένα δεύτερο είναι τα μη εμπορικά ακίνητα, τόνισε

16:46 Η εταιρεία έχει 70.000 εγγραφές στο μητρώο της, και όχι 70.000 ακίνητα. Στόχος πλέον είναι η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ.

16:45 Έχουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των καταπατημένων.

16:44 Μόλις πρόσφατα αλλάξαμε την δομή της εταιρείας, υπογράμμισε ο κ. Μπαλωμένος

16:39 Ο πρώτος άξονας είναι ότι προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με απόλυτη διαφάνεια, ο δεύτερος να λειτουργούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, καθώς δεχόμαστε πάνω από 1000 αιτήματα κάθε χρόνο , ο τρίτος άξονας είναι οι ανοικτές πόρτες προς τους πολίτες, ο τέταρτος να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και ο τελευταίος οι συνέργειες

16:38 Στο στούντιο ο εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος

16:32 Αναφερόμενος στα σχέδια της Advent στην Κοζάνη, έκανε λόγω για μία μονάδα παραγωγής κυψελίδων καυσίμων με τη χρηματοδότηση της Ευρώπης.

16:29 Είμαστε παγκόσμια εταιρεία, δεν είμαστε πλέον startup, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχουν δύσκολους πελάτες, όπως συνεργασίες με τον αμερικανικό στρατό, ή την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία.

OT FORUM – Γρηγορίου (Advent): Η Ευρώπη έχει πάρει την απόφαση να κάνει το υδρογόνο μεγάλο παίκτη

16:27 Τα επόμενα χρόνια θα γίνουν τεράστιες επενδύσεις, είπε ο κ. Γρηγορίου

16:26 Η Ευρώπη θέλει να επενδύσει στο υδρογόνο, και να έχει μια βιομηχανία υδρογόνου. Δεν θέλει να χάσει αυτή την ευκαιρία, τόνισε προσθέτοντας ότι για την παραγωγική διαδικασία έχει επιλέξει τον νότο

16:24 Η Ευρώπη έχει πάρει την απόφαση να κάνει το υδρογόνο, σημαντικό ενεργειακό παίκτη

16:22 Το πράσινο υδρογόνο που παράγεται από τις ΑΠΕ, βοηθά στην διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού μείγματος

16:21 Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα και συνδέεται με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα

16:19: Στο στούντιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Advent Technologies, Βασίλης Γρηγορίου

16:16 Στόχος μέχρι το τέλος του έτους να υπογραφεί το θεσμικό πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

ΟΤ Forum – Αλεξάνδρα Σδούκου: Οι τιμές δείχνουν ότι έχει ομαλοποιηθεί κάπως η αγορά ενέργειας

16:12 Στην αγορά υπάρχει αμφιβολία στο κατά πόσο η χώρα μας θα ανοίξει τον φάκελο των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Ωστόσο είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στην Ελλάδα. ‘Εχουμε προχωρήσει τις μελέτες, υποστήριξε η κ. Σδούκου, τονίζοντας ότι έχουν καθοριστεί οι περιοχές που μπορούν να γίνουν τα αιολικά πάρκα

16:11 Εχουμε αρκετές στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Έχουμε ζητήσει προτάσεις από τη ΡΑΕ

16:09 Οι τιμές έχουν σαφώς σταθεροποιηθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν φτάσει σε προ κρίσης επίπεδα. Συνεχίζουμε τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, πρόσθεσε η κ. Σδούκου.

16:05 Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες ενεργειακές λεωφόρους, υπογράμμισε η κ. Σδούκου, προσθέτοντας ότι έγινε προ ημερών μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα αυτό στην Κομισιόν. Χρειάζεται ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Εμείς ως χώρα το κυνηγάμε. Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η χώρα μας να καταστεί εξαγωγέας πράσινης ενέργειας

16:03 Προτεραιότητα σε αυτήν την 4ετία είναι να ενισχύσουμε τον τομέα της αποθήκευσης, υπογράμμισε.

16:00 Η κ. Σδούκου αναφέρθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει γιγαντωθεί στις ΑΠΕ, αλλά και στα προβλήματα που υπάρχουν στα δίκτυα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη

15:59 Έχουμε προχωρήσει σημαντικά με την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Πρέπει να επιταχύνουμε τη διείσδυση των ΑΠΕ

15:56 Οι ευρωπαϊκές οδηγίες που έχουμε και για αυτή τη χρονιά, είναι να διατηρήσουμε τη μείωση της κατανάλωσης κατά 15%. Εμείς φέτος πετύχαμε κατά 31% τη μείωση στη ζήτηση σε σχέση με έναν χρόνο πριν

15:55 Οι τιμές δείχνουν ότι έχει ομαλοποιηθεί κάπως η αγορά ενέργειας, ωστόσο πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα

15:53 Στο πάνελ του ΟΤ η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου

15:50 Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε ήδη στον ανασχηματισμό πολλών οικονομικών κλάδων ώστε να θωρακιστεί η οικονομία απέναντι στην κλιματική κρίση, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην προσέλκυση επενδύσεων στις ΑΠΕ. Η Ελλάδα έγινε επίσης η πρώτη χώρα σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο στην Ευρώπη.

15:47 «Έχουμε προβλήματα με τη μεταβλητότητα των τιμών, αλλά και ελλείψεις σε επίπεδο Ευρώπης» παραδέχθηκε, υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθούμε κι άλλες αγορές, όπως η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία και βλέπουμε πώς κινούνται εκεί οι τιμές.

15:40 Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήδη ακόμα και σε μικρά καταστήματα που ανέβασαν αδικαιολόγητα τις τιμές τις πληγείσες περιοχές.

15:39 Σε ερώτηση για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν παρατηρηθεί στην αγορά, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «όποιος προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Θα είμαστε άτεγκτοι. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλία».

15:34 Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι πολύ δύσκολη: «Οι καταστροφές είναι μεγάλες, έχουμε οικογένειες που δεν έχουν σπίτια να μείνουν» τόνισε, και πρόσθεσε ότι περισσότερες από 4.000-5.000 επιχειρήσεις πληγεί, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι σε δεινή κατάσταση».

15:32 Στο πάνελ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

15:24 Αναφορικά με τις καταστροφές ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι όλοι οι ειδικοί λένε ότι το φαινόμενο daniel δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πουθενά στην Ευρώπη.

15:19 Εξετάζουμε κίνητρα για την ιδιωτική ασφάλιση ακινήτων και περιουσιών, τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

15:12 Μιλώντας για τις συμβάσεις εργασίας είπε ότι «οι συμβάσεις κατά παραγγελία περιορίζουν την μαύρη εργασία».

15:08 «Εκτίμησε ότι μετά τα μέσα του 2025 θα πέσει η ανεργία κάτω από 10%»

15:06 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρεμβαίνει να μειώνονται οι ανισότητες στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

15:00 «Μετά την καταστροφή θα υπάρξουν έργα και ανάγκη για εργαζόμενους»

14:57 Το εργατικό δυναμικό της χώρας δεν επαρκεί για τις κατασκευαστικές, τόνισε ο υπουργός

14:55 Στο πάνελ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

14:52 Αναφερόμενος στο τραμ και το πόσο έχει βοηθήσει τους πολίτες, ο κ. Κοτταράς είπε πως μετά την επέκτασή του στον Πειραιά, αυτό βοήθησε πολύ τους πολίτες, οι οποίοι άρχισαν να το χρησιμοποιούν. Παράλληλα, είπε ότι στην περιοχή που υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις, πλέον ο κόσμος εξυπηρετείται.

OT FORUM-Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ): Σχέδιο για παραγωγή ενέργειας από το φρενάρισμα των συρμών

14:45 Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως έχει ήδη ξεκινήσει η ανακατασκευή – «ανακαίνιση» κάποιων από τους συρμούς, με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι για τους επιβάτες.

14:43 Σύμφωνα με τον κ. Κοτταρά οι συρμοί του μετρό έρχονται με αρκετά μεγάλη συχνότητα, εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχει τεχνική βλάβη. Ωστόσο στη συνέχεια εξήγησε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γραμμή 1, δηλαδή ο ηλεκτρικός, όπου οι συρμοί είναι πάρα πολύ παλιοί.

14:41 Επιστρέφουμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιο Κοτταρά.

14:33 Ώρα για διάλλειμα

14:26 Ο ίδιος εκτιμά ότι δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου η ζωική παραγωγή θα έχει αποζημιωθεί για το κομμάτι της παραγωγής που αφορά τον ΕΛΓΑ.

OT FORUM – Αυγενάκης: Μαυραγορίτες όσοι αισχροκερδούν με πρόσχημα τις καταστροφές στη Θεσσαλία

14:16 Ακόμη, σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις που ακούγονται για τον χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν οι αγρότες τη θεσσαλική γη είναι αυθαίρετες και ψευδείς. «Ακούμε για 5 χρόνια. Αυτό είναι ψέμα», είπε, προσθέτοντας ότι τέτοιες εικασίες καταρρίπτονται από τους ίδιους τους επιστήμονες που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

14:13 «Λαμβάνουν δείγματα από 350 σημεία σε όλη τη Θεσσαλία και μόλις πριν από λίγο πήρα την πρώτη έκθεση βάσει στοιχείων. Άλλα χωράφια να είναι έτοιμα πιο άμεσα, άλλα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Ο κόσμος χρειάζεται ήρεμη φωνή και ορθή πληροφόρηση, γιατί οι άνθρωποι εκεί έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους», τόνισε.

14:12 Ο κ. Αυγενάκης μιλάει για «αισχροκέρδεια» και για «μαυραγορίτες που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των καταναλωτών και των ανθρώπων οι οποίοι τα έχασαν όλα και προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους

14:09 Στο πάνελ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

14:06 Για τις υποδομές στη Θεσσαλία, είπε ότι «έχουν χτυπηθεί δραστικά»!

14:05 Για το εργατικό δυναμικό, ο κ. Τσαπρούνης τόνισε ότι «δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και τόνισε ότι πρέπει να να δοθούν κίνητρα για να έρθει ο κόσμος να στηρίξει όλα αυτά τα έργα. Ο κλάδος των κατασκευών χρειάζεται 10.000 άτομα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

14:02 Ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της ΙΝΤΡΑΚΑΤ σημείωσε ότι κατασκευάζουμε και έργα και για άλλους επενδυτές.

14:00 Για τα έργα στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε ο κ. Τσαπρούνης.

13:59 Σήμερα ζούμε την άνοιξη των κατασκευών αλλά πλέον δίνουμε έμφαση και στην ενέργεια, σημείωσε ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

OT FORUM – Τσαπρούνης [Intrakat]: Εξετάζουμε κάθε επενδυτική ευκαιρία

13:57 «Είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τον τρόπο κατασκευής των έργων».

13:56 Η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει τα πάντα και στις μελέτες των έργων, τόνισε ο κ. Τσαπρούνης και πρόσθεσε ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ έχει τις δυνάμεις να κάνει γρήγορα τα έργα.

13:53 Στο πάνελ του ΟΤ FORUM ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Γιώργος Τσαπρούνης.

13:52 Επιστρέψαμε από το διάλειμμα…

13:43 Ώρα για διάλειμμα….

13:42 «Ερωτηθείς για την αναβάθμιση από την Moody’s ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «είναι απόρροια των θυσιών των πολιτών».

13:36 «Έχουμε 7.500 γέφυρες στην Ελλάδα και οι περισσότερες θα χρειαστούν πιθανώς ενισχύσεις», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

13:34 «Υπάρχουν σκέψεις για επιπρόσθετα έργα στο λεκανοπέδιο», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

13:31 Για την Αττική έχουν σχεδιαστεί οδικοί άξονες και νέες γραμμές μετρό, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε ότι θα γίνουν δύο φορείς στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη για την καθημερινότητα του πολίτης στις μεταφορές.

13:28 Για την αποκατάσταση των ζημιών το υπουργείο Υποδομών θα τρέξει έργα στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

13:25 Κάνοντας έναν υπολογισμό ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι από τα 600 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανθεκτικότητας τα 150 εκατ. ευρώ θα πάνε στον σιδηρόδρομο.

13:23 Αναφορικά με το σιδηροδρομικό δίκτυο ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι θα λειτουργήσει πλήρως μετά από μήνες. «Έχουν καταστραφεί οι υποδομές στον σιδηρόδρομο και η ζημιά είναι πάνω από 150 εκατ. ευρώ».

OT FORUM – Σταϊκούρας: Η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου θα πάρει μήνες

13:21 Θα καταγράψουμε που είναι οι γέφυρες, που ανήκουν ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στην στατικότητά τους, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

13:18 Αναφορικά με τα έργα αποκατάστασης, σημείωσε ότι θα πραγματοποιούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ θα ερευνηθεί και η ανθεκτικότητα των υφιστάμενων έργων.

13:16 Μιλώντας για τον Ιανό, σημείωσε ότι «το υπουργείο έδωσε 140 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο» και πρόσθεσε ότι «και οι 5 γέφυρες που έγιναν μετά τον Ιανό άντεξαν».

13:15 Πρώτιστος στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι να αποδοθεί η εθνική οδός στην κυκλοφορία, μετά το κλείσιμο λόγω των έντονων φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

13:14 Στο πάνελ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.

13:12 Καλησπέρα σας από το newsroom του ΟΤ. Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος βρίσκεται για έκτη ημέρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News