Πτώση πέραν του 13% σημείωσε σήμερα Πέμπτη η μετοχή του πρακτορείου YG Entertainment, το οποίο εκπροσωπεί καλλιτέχνες και συγκροτήματα της μουσικής K-pop. Η βουτιά αυτή προκλήθηκε έπειτα από αναφορές στα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης ότι τρία από τα τέσσερα μέλη του girl group Blackpink δεν θα υπογράψουν νέα συμβόλαια με την εταιρεία.

Η μετοχή έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν πέντε μηνών στα 69.200 νοτιοκορεάτικα γουόν (51,68 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από το κλείσιμο της 11ης Μαΐου στα 66.700 γουόν.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Sports Seoul επικαλούμενο «πολλά στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, ανέφερε ότι τα μέλη Jisoo, Jennie και Lisa θα υπογράψουν συμβόλαια με άλλες εταιρείες, ενώ η Rosé θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με την YG.

Το πρακτορείο προσθέτει ότι τα τρία μέλη βρίσκονται σε συζητήσεις για μια στρατηγική «ξεχωριστά αλλά μαζί», όπου θα υπογράψουν με άλλες εταιρείες, αλλά θα περνούν έξι μήνες τον χρόνο ως μέλη των Blackpink.

Σύμφωνα με το Reuters, η YG δήλωσε ότι οι συζητήσεις για τα συμβόλαια βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται αφότου η γεννημένη στην Ταϊλάνδη Lisa φέρεται να έχει απορρίψει δύο προσφορές για ανανέωση του συμβολαίου της με την YG την περασμένη εβδομάδα, αξίας όπως γράφεται 50 δισ. νοτιοκορεατικά γουόν (37,6 εκατ. δολάρια).

Οι Blackpink ολοκλήρωσαν την παγκόσμια περιοδεία τους «Born Pink στις 17 Σεπτεμβρίου» στη Σεούλ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη παγκόσμια περιοδεία που έχει κάνει ποτέ ένα K-pop girl group. Η YG ισχυρίζεται ότι την περιοδεία παρακολούθησαν 2,11 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σε 66 εμφανίσεις σε 34 πόλεις.

Το εν λόγω γκρουπ έγινε το πρώτο ασιατικό συγκρότημα και συγχρόνως K-pop girl group που ήταν επικεφαλής του φεστιβάλ Coachella στις ΗΠΑ, καθώς και το πρώτο K-pop γκρουπ που ήταν επικεφαλής ενός μεγάλου φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο φεστιβάλ BST Hyde Park.

Οι Blackpink είναι επίσης το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που βρέθηκε στην κορυφή του Billboard 200 και κατέχουν επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μουσικό κανάλι με τις περισσότερες προβολές στο YouTube για ένα συγκρότημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus