Υπό αστυνομική επιτήρηση τέθηκε ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande, όπως μετέδωσε το Bloomberg, εντείνοντας την πίεση στον κατασκευαστικό κολοσσό.

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ο Χούι Κα Γιαν συνελήφθη από την αστυνομία τις προηγούμενες μέρες και παρακολουθείται σε συγκεκριμένη τοποθεσία.

Κίνα: Η άνοδος και η πτώση της Evergrande – Πώς προκλήθηκε η κρίση στον τομέα ακινήτων

Δεν είναι σαφές γιατί ο Χούι τέθηκε υπό επιτήρηση, ανέφερε το Bloomberg, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν πρόκειται για σύλληψη και δεν σημαίνει ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η Evergrande είναι ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο και βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης στον τομέα ακινήτων της Κίνας, στο πλαίσιο της οποίας παρατηρείται μια σειρά από αθετήσεις στην εξυπηρέτηση χρέουςαπό τα τέλη του 2021 που έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη της κραταιάς οικονομίας.

Η Evergrande αναστάτωσε ξανά τις αγορές όταν την Κυριακή δήλωσε αδυναμία έκδοσης νέων ομολόγων ως μέρος των σχεδίων αναδιάρθρωσης του υπεράκτιου χρέους της, λόγω μιας ρυθμιστικής έρευνας στην κύρια κινεζική της μονάδα, την Hengda Real Estate.

Στη συνέχεια, η Hengda ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέτυχε να πληρώσει το κεφάλαιο και τους τόκους για ένα ομόλογο 4 δισεκατομμυρίων γιουάν (547 εκατ. δολ.) με ημερομηνία εξόφλησης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Reuters είχε μεταδώσει την είδη ότι οι αστυνομικές αρχές της νότιας Κίνας είχαν θέσει υπό κράτηση κάποιους εργαζόμενους στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας του ομίλου.

«Πρόσφατα, τα όργανα δημόσιας ασφάλειας έλαβαν ποινικά αναγκαστικά μέτρα κατά του Ντου Λιανγκ και άλλων υπόπτων στην Evergrande Financial Wealth Management Co.», ανέφερε η αστυνομία της πόλης Σενζέν στην ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, στις 14 Σεπτεμβρίου ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε τις προοπτικές για τον κλάδο των ακινήτων της Κίνας σε αρνητικές από σταθερές, επικαλούμενη οικονομικές προκλήσεις που όπως υποστήριξε θα εξασθενήσουν τις πωλήσεις παρά την κυβερνητική στήριξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή