Την αναγκαιότητα γνώσης της ισπανικής γλώσσας αναδεικνύει η επιτυχημένη παρουσία των Λατινοαμερικανών στην αμερικανική οικονομία. Ο συγκεκριμένος  πληθυσμός των ΗΠΑ αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς και μαζί του και το οικονομικό του αποτύπωμα, όπως αποδεικνύουν ακαδημαϊκές μελέτες και έρευνες. «Πράγματι σήμερα στις ΗΠΑ ζουν περισσότεροι από 62 εκατομμύρια Λατίνοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα πέμπτο της χώρας», εξηγεί η Μπάρμπαρα Γκόμεζ-Αγουινάγα, αναπληρώτρια διευθύντρια του Stanford Latino Entrepreneurship Initiative (SLEI) στο Stanford Graduate School of Business.

Αυτό το τμήμα του πληθυσμού έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο που συνεχίζει να ενισχύεται. Πρώτα απ’ όλα γιατί έχουν τεράστια αγοραστική δύναμη, σύμφωνα με την έρευνα του SLEI. Οι Λατίνοι των ΗΠΑ είναι υπεύθυνοι για μια οικονομική παραγωγή ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων. Αυτή η ομάδα κατέχει επίσης σχεδόν πέντε εκατομμύρια επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες συνολικά παράγουν περισσότερα από 800 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα. Οι Λατίνοι επιχειρηματίες εξελίσσονται γρήγορα στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του επιχειρηματικού πληθυσμού των ΗΠΑ και μια από τις κορυφαίες πηγές οικονομικής δραστηριότητας για τις κοινότητές τους και την αμερικανική οικονομία συνολικά.

Αγορές: Πού προβλέπεται να τοποθετήσουν οι επενδυτές 1,5 τρισ. δολ. έως το τέλος του έτους

Μια περιζήτητη δεξιότητα

Η επιτυχία τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι είναι δίγλωσσοι. «Μέσω των ετήσιων ερευνών μας, διαπιστώσαμε ότι, ενώ η πρώτη γλώσσα των περισσότερων Λατίνων επιχειρηματιών είναι τα ισπανικά, η συντριπτική τους πλειοψηφία γνωρίζει καλά και τα αγγλικά – και κάθε τους επιχειρηματική δραστηριότητα διεξάγεται και στις δύο γλώσσες», επισημάνει η Γκόμεζ-Αγουινάγα.

Αυτή η αυξημένη παρουσία των Λατίνων τόσο ως αναπόσταστα μέρη του εργατικού δυναμικού όσο και ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οδηγεί σε «αυξημένη ευαισθητοποίηση» σχετικά με την ανάγκη για ευχέρεια στην ισπανική γλώσσα. Η γνώση αυτής της γλώσσας αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολύτιμη, καθώς επιτρέπει στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν και να κατανοήσουν την απίστευτη απόχρωση και ποικιλομορφία που υπάρχει και μέσα στον λατινοαμερικανικό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Η γνώση της ισπανικής γλώσσας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίζει κανείς τη δουλειά που κάνει από μια διεθνή και πολυπολιτισμική οπτική γωνία, κατακτώντας τη δυνατότητα να προσφέρει διαφοροποιημένες και ενημερωμένες απόψεις, γνώμες και πόρους στην καθημερινή του εργασία. Τα οφέλη αυτά όμως επεκτείνονται και στον επιχειρηματικό θώκο.

Με στόχο τη συμπερίληψη

H εκρηκτική αύξηση του λατινοαμερικανικού πληθυσμού των ΗΠΑ και ο αυξανόμενος αριθμός ισπανόφωνων σημαίνει ότι περισσότεροι εργοδότες θα αναζητούν πλέον υποψηφίους με ισπανικές δεξιότητες σχεδόν σε κάθε επάγγελμα.

Κάτι που προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης στους εργοδότες να κάνουν περισσότερη δουλειά για να κατανοήσουν την ποικιλομορφία και να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους. «Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν στοιχεία από διευρυμένες κουλτούρες και διαφορετικά βιώματα – ωστόσο τους ενώνει μια γλώσσα, ακόμηκαι εάν έχει διαφορετικές διαλέκτους, προφορές, λεξιλόγιο. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια ποικιλόμορφη δεξαμενή ταλέντων. Οι εργοδότες που μπορούν να αντιληφθούν αυτή την ποικιλομορφία και να την αποδεχθούν στην πράξη, θα ευδοκιμήσουν καθώς ο λατινοαμερικανικός πληθυσμός των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και να καθοδηγεί τις επιχειρηματικές αποφάσεις», καταλήγει η μελέτη του SLEI .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή