Μια ενημερωμένη έκδοση του X, πρώην Twitter, αφαίρεσε τη δυνατότητα αναφοράς του misgendering και της στοχευμένης τρανσφοβικής παρενόχλησης.

Σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσιογράφος Alejandra Caraballo σημείωσε ότι το σύστημα αναθεωρήθηκε για να αφαιρεθούν οι επιλογές για συγκεκριμένες, αντί-τρανς μορφές παρενόχλησης.

Η ίδια πρόσθεσε ότι με την ενημέρωση αφαιρέθηκε και η ενότητα του πλαισίου, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να προσθέτουν σχόλια σχετικά με την αναφορά.

Τα screenshots που συλλέχθηκαν από το τεχνολογικό blog Pocket-lint το 2022, σχετικά με τον τρόπο αναφοράς μιας δημοσίευσης στο Twitter δείχνουν ότι οι επιλογές περιλάμβαναν το misgendering, τη χρήση προσβολών, τη διάδοση του φόβου με στόχο συγκεκριμένες ταυτότητες, και την ενθάρρυνση της παρενόχλησης.

Ο Ίλον Μασκ τάσσεται υπέρ της γερμανικής ακροδεξιάς στα θέματα μετανάστευσης

Το νέο σύστημα αναφοράς έρχεται εν μέσω μιας σειράς αλλαγών πολιτικής που έχουν τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ρητορική μίσους στην πλατφόρμα, στο πλαίσιο της υποτιθέμενης προσπάθειας του Ελον Μασκ να εναντιωθεί στη «λογοκρισία».

Τι συμβαίνει με το Twitter;

Η Reset Australia ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι μια λειτουργία που επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν αναφορά για παραπληροφόρηση, εγκαταλείφθηκε αθόρυβα σε ορισμένες περιοχές του κόσμου.

Περιέγραψε την κίνηση ως «εξαιρετικά ανησυχητική [και] καταστροφική» για την ακεραιότητα των αυστραλιανών εκλογών.

«Τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας δίαυλος για την αναφορά της εκλογικής παραπληροφόρησης όταν αυτή ανακαλύπτεται στην πλατφόρμα σας», έγραψε η ομάδα σε ανοιχτή επιστολή.

Ενώ η λειτουργία παραμένει διαθέσιμη στις χώρες της ΕΕ, δεν υπήρξε ποτέ διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τα έξι μεγαλύτερα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, το Χ είναι η μεγαλύτερη πηγή παραπληροφόρησης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μελέτη που εξέτασε περισσότερες από 6.000 μοναδικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε X, Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok και YouTube, διαπίστωσε ότι στο X είναι το πιο πιθανό να ανακαλυφθεί η παραπληροφόρηση.

Παρομοίως, η ρητορική μίσους έχει γίνει θέμα υπό την ηγεσία του Μασκ, με την αντί-τρανς ρητορική να εκτοξεύεται σχεδόν αμέσως μετά την εξαγορά του πέρυσι, παρά τον ισχυρισμό του ότι ισχύει το αντίθετο.

Η χρήση του αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτηρισμού «groomer» φέρεται να αυξήθηκε κατά 1.200.

Ο Musk απείλησε να μηνύσει διάφορες εταιρείες που ανέδειξαν την αύξηση της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα του, περιγράφοντας την κριτική ως «αβάσιμους ισχυρισμούς [που] φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί για να βλάψουν το Twitter».

Η Anti-Defamation League (ADL) καταδίκασε δημόσια τις απειλές του Musk, χαρακτηρίζοντας τις αναρτήσεις που είχε κάνει για τη συγκεκριμένη εβραϊκή ΜΚΟ, ως «αντισημιτική εκστρατεία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ADL, Jonathan Greenblatt, δήλωσε ότι οι αναρτήσεις του Musk, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το hashtag «BanTheADL» ήταν «βαθιά ενοχλητικές», λαμβάνοντας υπόψη ότι τα hashtags προωθούνται από αμφιλεγόμενες προσωπικότητες όπως ο λευκός εθνικιστής Nick Fuentes.

«Είδαμε την καμπάνια να εκδηλώνεται στον πραγματικό κόσμο όταν μασκοφόροι διαδήλωσαν στη Φλόριντα, ανεμίζοντας σημαίες με σβάστικες και φωνάζοντας “Ban the ADL”», δήλωσε ο Greenblatt.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος