Πάνω από τα 30.000 δολάρια εκτινάχθηκε το Bitcoin την Παρασκευή, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, σημειώνοντας κέρδη 10% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, σε ένα πλαίσιο ασταθών συναλλαγών μεταξύ κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε κυκλοφορία, σκαρφάλωσε έως και τις 30.022 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Ιουλίου, ενώ σε ημερήσια βάση σημείωσε άνοδο κατά 4%.

Cryptο: Επιστρέφουν σε ανοδική πορεία τα κρυπτονομίσματα

Δεν υπήρξε κάποιος καταλύτης όσον αφορά στις ειδήσεις που να εξηγεί αυτή την άνοδο του bitcoin, δήλωσε ο Joseph Edwards, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία crypto του Λονδίνου, Enigma Securities. Το Bitcoin είναι γνωστό για την αστάθειά του και την αδιαφάνεια των αγορών του.

Η διάθεση στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν επίσης νευρική τον τελευταίο καιρό. Το επενδυτικό κλίμα έχει κλονιστεί από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, την άνοδο των αποδόσεων αναφοράς των 10ετών αμερικανικών ομολόγων στο 5% και την ανησυχία για την προοπτική των επιτοκίων να παραμείνουν πολύ υψηλότερα για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα.

Σε πίεση οι αγορές crypto

Οι αγορές Bitcoin ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνες αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα για την τύχη των αιτήσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) όσον αφορά ένα spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin (ETF) από μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock.

Η έγκριση οποιωνδήποτε τέτοιων εφαρμογών, είπαν οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κεφαλαίων στην κατηγορία των crypto.

«Τα περιουσιακά στοιχεία crypto αποσβένουν όλο και περισσότερο το sell-off που παρατηρείται σε μετοχές και ομόλογα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στους επερχόμενους καταλύτες, όπως μια πιθανή έγκριση της SEC για ένα spot ETF», δήλωσε ο αναλυτής στρατηγικής της eToro, Ben Laidler.

Το Bitcoin αυξήθηκε ξαφνικά τη Δευτέρα, προτού χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη του, αφού ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων BlackRock διέψευσε μια αναφορά από ΜΜΕ του κλάδου των crypto ότι η αίτησή της για ETF είχε λάβει το πράσινο φως από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto