Την απόκτηση και εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο, του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου Highspeed 3 (πρώην Boraq) ανακοίνωσε η «Attica Group».

To πλοίο αποκτήθηκε σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό στο Αλγεθίρας της Ισπανίας από την 100% θυγατρική εταιρεία της Attica, Hellenic Seaways («HSW»), έναντι συνολικού τιμήματος  2.410.000 ευρώ

Η Attica Group επενδύει 31,3 εκατ. ευρώ στην ΑΝΕΚ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου

Το Highspeed 3 ναυπηγήθηκε το 2000 στο ναυπηγείο Austal της Αυστραλίας, για λογαριασμό της HSW. Μπορεί να αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 34 κόμβους, έχει βύθισμα 2,6 μέτρα, ολικό μήκος 72 μέτρα και πλάτος 17,5 μέτρα.

Όπως τονίζεται, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα εκτελεστούν εργασίες ανανέωσης και αναβάθμισης των μηχανικών και ξενοδοχειακών μερών το πλοίου, ώστε να ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα ποιότητας λειτουργίας της Attica Group, ύστερα από τις οποίες, το Highspeed 3, θα ενισχύσει το στόλο ταχυπλόων της Attica Group και θα ενδυναμώσει την παρουσία της στις γραμμές που εξυπηρετεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά