Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η παραμονή του Κυριάκου Μάγειρα στη θέση του εκτελεστικού προέδρου της Attica Group, κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, και ενώ ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από το τραγικό συμβάν στον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon», με πρωταγωνιστές μέλη του πληρώματός του, που οδήγησε στον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη. Πώς μπορεί δηλαδή κάποιος να παραμένει επικεφαλής μιας εταιρείας το πλοίο της οποίας εμπλέκεται κατ’ αυτόν τον τρόπο στο τραγικό συμβάν της 5ης Σεπτεμβρίου;

Σιωπή…

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν ώρες από την εγκληματική ενέργεια που συγκλόνισε το Πανελλήνιο προκειμένου η Attica Group να κινηθεί και να βγάλει την πρώτη ανακοίνωση των μόλις 29 λέξεων, αποδεχόμενη αρχικά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Σπύρου Πασχάλη, και να ζητήσει την αυτονόητη συγγνώμη. Αμέσως μετά όλοι περίμεναν εξελίξεις. Ωστόσο μετά την παραίτηση του CEO, η… σιωπή.

Attica Group: Σε σώμα το νέο ΔΣ – Πρόεδρος επενεξελέγη ο Κυριάκος Μάγειρας

Απουσία ενσυναίσθησης

Βεβαίως, η απουσία ενσυναίσθησης δεν καλύπτεται από το ότι σε ικανή χρονική απόσταση ακολούθησε η έκδοση δελτίων Τύπου περί εσωτερικής διερεύνησης των λόγων «που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων του ομίλου». ‘Η ότι «ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων, ώστε να διασφαλιστεί ότι ποτέ ξανά δεν θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα». Το μόνο που προκύπτει είναι οι αναπάντητες απορίες για την επιλογή του κ. Μάγειρα να αγνοήσει τη λαϊκή κατακραυγή και αντί να πράξει τα αναμενόμενα, όπως ο CEO (ανάληψη ευθύνης – αποχώρηση), να παραμένει στη θέση του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Απολαμβάνοντας, κατ’ επέκταση, τα προνόμια που συνεπάγεται η συγκεκριμένη καρέκλα – οικονομικά και άλλα (έως και… ολοσέλιδα αφιερώματα για επιτυχίες, «αφορίζοντας» τις κατηγορίες για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας που – αν μη τι άλλο – αφήνει πολλούς εκτεθειμένους εκ του αποτελέσματος).

Αμοιβές και bonus

Και βεβαίως δεν καλύπτεται καμία ευθύνη από το γεγονός ότι εσπευσμένα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη η αναθεωρημένη πολιτική αποδοχών της εταιρείας, που προέβλεπε την έγκριση αμοιβών και bonus ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Γιατί απλά σε αυτή τη ζωή δεν αποτιμώνται όλα σε bonus.

Συνήθως αυτό που είθισται – όπως σε μια υγιή κοινωνία έτσι και σε μια εταιρεία – είναι οι ταγοί να είναι αυτοί στους οποίους, εκτός από τα προνόμια, αναλογούν και οι ευθύνες. Εύλογα θα υποστήριζε λοιπόν κανείς ότι η απομάκρυνση – εκούσια ή ακούσια – του επικεφαλής ενός ομίλου που εμπλέκεται σε μια τέτοια ενέργεια θα έπρεπε να ήταν μονόδρομος.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά