Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη, του τουριστικού χωριού Elounda Hills του Ομίλου Mirum, έγινε το προηγούμενο Σάββατο, με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου της μαρίνας.

Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα που εκτείνεται αμφιθεατρικά σε μια παραθαλάσσια έκταση 675 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 140 στρέμματα θα είναι κτισμένες επιφάνειες.

Η μαρίνα αναπτύσσεται στην παραλιακή ζώνη (αιγιαλός και παραλία) έμπροσθεν του Τουριστικού Χωριού Elounda Hills. Το έργο αφορά, την κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών (από 6m έως 70m), από τις οποίες οι 64 είναι μόνιμες, ενώ οι 138 εποχικές.

Οι υπηρεσίες

Στη μαρίνα θα υπάρχει δυνατότητα παροχής όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται σε σύγχρονες μαρίνες (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καύσιμα, δυνατότητα παράδοσης λυμάτων / ορυκτελαίων, λοιπές υπηρεσίες κλπ).

Η εκδήλωση θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία των υφυπουργών Ανάπτυξης, Μάξιμου Σενετάκη και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Για το έργο και την στήριξη της επένδυσης μίλησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, καθώς και ο ίδιος ο επενδυτής Βιτάλι Μπορίσοφ ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν μέχρι σήμερα για να προχωρήσει το project.

«Ξεκινά ένα μεγάλο οραματικό έργο για τον τουρισμό στη δεκαετία των μεγάλων έργων για την Κρήτη», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι φάσεις του έργου

Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα.

Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.

Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator.

Η παρουσία της Mirum στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Mirum δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περί τις 675.000 τ.μ. παράκτιας γης στα οποία φιλοξενούνται κυρίως συγκρότημα κατοικιών και boutique ξενοδοχεία.

Ανάμεσα στα έργα της Mirum στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, απέναντι από τη Σπιναλόγκα καθώς και το μπουτίκ ξενοδοχείο «Island Concept», στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Το εν εξελίξει project Elounda Hills είναι το μεγαλύτερο της Mirum στην Ελλάδα και για να ξεκινήσει να χτίζεται χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια αγορών των παρακείμενων οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθεί μια σημαντική έκταση (περίπου 56 εκτάρια) με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο.

Ο πρόεδρος του ομίλου Mirum είναι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Vitaliy Borisov που γεννήθηκε στη Βίνιτσα της Ουκρανίας, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το 2000 επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κρήτη για διακοπές με την οικογένειά του. Το Elounda Hills είναι ένα έργο που εκφράζει το προσωπικό του όραμα για την περιοχή και η επιθυμία του είναι αυτό να καταστεί σημείο αναφοράς για την ευζωία και τη βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός