Η Κούβα θεωρεί τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για αργότερα αυτόν τον μήνα, με την εθνική ομάδα της Ρωσίας, ως μια ευκαιρία «μάθησης», ανέφερε το γραφείο Τύπου της εθνικής ομάδας της Κούβας σε δήλωσή του προς το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (RFU) ανακοίνωσε στις 3 Νοεμβρίου ότι η εθνική ομάδα της χώρας θα παίξει έναν φιλικό αγώνα με την ομάδα της Κούβας. Το φιλικό  ματς μεταξύ της Ρωσίας (σήμερα 39η στην κατάταξη της FIFA) και της Κούβας (169η στην κατάταξη της FIFA) θα διεξαχθεί στο Volgograd Arena, στη νότια Ρωσία, στις 20 Νοεμβρίου.

«Η ρωσική ποδοσφαιρική ομάδα είναι εξαιρετική ομάδα και βρίσκεται σε πολύ καλή θέση στην κατάταξη της FIFA», αναφέρει η ανακοίνωση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κούβας. «Για εμάς είναι πολύ ωφέλιμο να αντιμετωπίζουμε αντιπάλους όπως η Ρωσία, φυσικά είναι ενδιαφέρον για τους παίκτες μας, λόγω της ποιότητάς τους και γιατί θα είναι αναμφίβολα μια δύσκολη άσκηση που θα προκαλέσει πολλή μάθηση».

Έντονο ενδιαφέρον

«Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα ποδόσφαιρο που είναι τακτικά διαφορετικό από αυτό που παίζεται στην περιοχή της CONCACAF [της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής] και αυτό είναι πολύ ωφέλιμο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το γραφείο Τύπου της RFU αποκάλυψε στο TASS ότι περισσότερα από 15.000 εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί.

Σύμφωνα με την RFU, τα φθηνότερα εισιτήρια για τον αγώνα στο Volgograd Arena πωλούνται προς 500 ρούβλια (περίπου 5,5 $) και τα πιο ακριβά στην περιοχή των 2.500 ρουβλίων (πάνω από 27 $).

Το Volgograd-Arena χωρητικότητας 45.000 θέσεων κατασκευάστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018 στη Ρωσία και φιλοξένησε τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η FIFA ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ότι η εθνική ομάδα της Ρωσίας και όλοι οι επαγγελματικοί σύλλογοι που εκπροσωπούν τη χώρα απαγορεύτηκε να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που έχουν εγκριθεί από τη FIFA. Ανάλογη απόφαση έλαβε και η ευρωπαϊκή UEFA, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Από τότε που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας έχει παίξει μια σειρά από φιλικά εναντίον άλλων χωρών, συγκεκριμένα με την Κιργιζία (2-1), το Τατζικιστάν (0-0), το Ουζμπεκιστάν (0-0), το Ιράν (1-1), το Ιράκ (2-0), το Καμερούν (1-0) και την Κένυα (2-2).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι