Η Foxconn, ίσως ο σημαντικότερος συνεργάτης της Apple αφού αυτή παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευών της αμερικανικής εταιρείας, θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία εγκαταστάσεων στην Ινδία.

Στόχος της ταϊβανέζικης εταιρείας, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, είναι να εκπληρώσει τις «λειτουργικές ανάγκες» της σαν βασικός προμηθευτής της Apple.

Ο τεχνολογικός κολοσσός που «πετά» από τα iPhones στα… ηλεκτρικά οχήματα

Η επένδυση 1,541 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιείται μέσω μιας θυγατρικής της Foxconn, της Hon Hai Technology India Mega Development, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας από το 2015, σύμφωνα με μια από τις καταθέσεις τίτλων και τα ινδικά εταιρικά αρχεία, τα οποία επικαλείται το CNBC.

Μια ταυτόχρονη κατάθεση ανέφερε ότι η ίδια θυγατρική θα προϋπολογίσει το ισοδύναμο ποσό σε ρουπίες Ινδίας για ένα κατασκευαστικό έργο για την κάλυψη «λειτουργικών αναγκών».

Η Foxconn αποτελεί τεράστιας σημασίας προμηθευτή της Apple και έχει σημαντικές δραστηριότητες στην ηπειρωτική Κίνα. Τα εργοστάσια της Foxconn αποτελούν κρίσιμο μέρος της κατασκευής iPhone της Apple και επλήγησαν σκληρά όταν τα λοκντάουν για τον Covid-19 επιβράδυναν την παραγωγή το 2022.

Αυτά τα λοκντάουν, παράλληλα με τη γενική γεωπολιτική αναταραχή ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, ώθησαν τους προμηθευτές της Apple, όπως η Foxconn, να αξιολογήσουν εκ νέου τη συγκεντρωμένη παρουσία τους στην Κίνα. Η Foxconn έχει ήδη ανακοινώσει πολλά έργα στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου 600 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία Καρνατάκα και ενός εργοστασίου 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία Τελανγκάνα.

Η νέα επένδυση από τη Foxconn έρχεται λίγους μήνες αφότου η Foxconn αποχώρησε από μια κοινοπραξία κατασκευής τσιπ 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία με «αμοιβαία συμφωνία», σύμφωνα με την εταιρεία. Η Foxconn πρόσθεσε ότι παραμένει «σίγουρη» για τις φιλοδοξίες της βιομηχανίας ημιαγωγών της Ινδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης