Οι έξι φανέλες που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ανάμεσά τους κι αυτή του τελικού με τη Γαλλία, πουλήθηκαν από τον οίκο Sotheby’s έναντι 7,8 εκατ. δολαρίων και δεν κατάφεραν να γίνουν τα πια πολύτιμα αναμνηστικά στην ιστορία του αθλητισμού.

Το ρεκόρ εξακολουθεί να κατέχει η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από τον πρώτο τελικό των πλέι οφ του Last Dance με τους Σικάγο Μπουλς η οποία είχε πουληθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη έναντι 10,1 εκατ. δολαρίων.

Η τελευταία προσφορά που κατατέθηκε για τις φανέλες του Λιονέλ Μέσι λίγο πριν το deadline το οποίο είχε οριστεί για τις 12 το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης ήταν 7.803.000 δολάρια, πολύ κάτω από τις προσδοκίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις προηγούμενες ημέρες μόλις τρεις προσφορές ήταν πάνω από 6,5 εκατ. δολάρια.

Μεταξύ των φανελών ήταν αυτή που φορούσε ο Μέσι το πρώτο ημίχρονο του τελικού με τη Γαλλία, στον ημιτελικό με την Κροατία, στον προημιτελικό με την Ολλανδία , στη φάση των 16 με την Αυστραλία και δύο εκ των τριών αγώνων στους ομίλους.

Να σημειωθεί πως η φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα με την οποία πέτυχε το γκολ με το «Χέρι του Θεού» είχε πουληθεί έναντι 9,3 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι