Σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup, το 75% των εργοδοτών που ερωτήθηκαν σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη των κενών θέσεων.

Παράλληλα, το ποσοστό των οργανισμών που αναζητούν εξειδικευμένα ταλέντα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, από 0,36% το 2014 σε 0,77% το 2023.

Alpha Bank: Αυξάνονται οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι είναι… μείον σε προσωπικό

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην κάλυψη των κενών θέσεων σημειώθηκαν στην Ιαπωνία (85%), ακολουθούμενες από τη Γερμανία, την Ελλάδα και το Ισραήλ (όλες με 82%), την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ινδία (με 81%) και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, Καναδάς (80%).

Από την άλλη, η Φινλανδία (59%) είναι η χώρα που έχει τις λιγότερες δυσκολίες να βρει το ταλέντο που χρειάζεται η αγορά.

Στη Λατινική Αμερική, οι τρεις χώρες που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα στο μεγαλύτερο βαθμό ήταν: Βραζιλία: 80%, Πουέρτο Ρίκο: 78% και Αργεντινή: 76%

Η έκθεση Employment Outlook Survey 2024, που κυκλοφόρησε από την ManpowerGroup, δείχνει ότι, το 2024, αυτό το ποσοστό των εταιρειών που αναζητούν εξειδικευμένο ταλέντα αναμένεται να μετριαστεί ελαφρά στον κόσμο στο 0,75%, το ίδιο επίπεδο που έφτασε το 2022, αλλά πάνω από 0,69% το 2021.

Όσον αφορά στις πιο δύσκολες δεξιότητες, οι εργοδότες παγκοσμίως δήλωσαν ότι οι πιο… σπάνιες είναι:

1. IT και ανάλυση δεδομένων

2. Μηχανικοί

3. Πωλήσεις και μάρκετινγκ

4. Operations και υλικοτεχνική υποστήριξη

5. Μεταποίηση και παραγωγή

Ανά συγκεκριμένους τομείς, το 77% των εργοδοτών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των βιοεπιστημών παραδέχτηκε ότι αντιμετώπισαν προβλήματα στην κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg Línea.

Ομοίως, τόσο στα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, όσο και στους τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών και των μεταφορών, των logistics και της αυτοκινητοβιομηχανίας , το 76% των οργανισμών αναφέρει δυσκολίες στην εύρεση των ταλέντων που χρειάζονται. Επιπλέον, το 75% των βιομηχανικών και υλικών εταιρειών παραδέχτηκε ότι βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

Άλλοι τομείς όπου αναφέρθηκαν δυσκολίες ήταν: υπηρεσίες επικοινωνίας (73%), οικονομικά και ακίνητα (72%), ενέργεια και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (71%).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting