Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται διαφορετικά σε κάθε γωνία του πλανήτη. Άλλοι παίζουν χιονοπόλεμο και άλλοι κάνουν βουτιές στις παραλίες. Άλλοι στολίζουν δέντρο και άλλοι καράβι. Οι παραδόσεις και τα έθιμα αλλάζουν ανάλογα με τη χώρα που γιορτάζονται τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, αυτό που παραμένει κοινό είναι ένα. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με φίλους και συγγενείς και πολλά πολλά φαγητά.
Politico: Ο Άγιος Βασίλης κρίνει τους ηγέτες του πλανήτη – Για ποιους έχει δώρα
Το τυπικό χριστουγεννιάτικο γεύμα συνήθως διαφέρει ανάλογα με τον προορισμό που βρίσκεστε. Γι’ αυτό τον λόγο, το CNN συγκέντρωσε το πώς γιορτάζουν επτά διαφορετικές χώρες το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανάλογα με τις παραδόσεις τους.
Μάλιστα, ειδικοί στη φιλοξενία από την κάθε χώρα, μοιράστηκαν την άποψή τους για το τι είναι χαρακτηριστικό για τη χώρα τους, καθώς και για τις οικογένειες και τους φίλους τους τα Χριστούγεννα.
Ανάμεσα σε αυτές τις επτά χώρες ήταν και η Ελλάδα, με την διάσημη σεφ, Μαρία Λόη, να περιγράφει τα έθιμα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα.
Οι γαστρονομικές συνήθειες των Ελλήνων
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, η Μαρία Λόη λέει πως οι εορτασμοί της χώρας ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων γύρω στις 7 μ.μ.
«Οι οικογένειες κάθονται γύρω από το τζάκι και τρώνε ένα ειδικό σταρένιο ψωμί που φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα. Μερικά νοικοκυριά τρώνε επίσης χοιρινά λουκάνικα. Είναι η μόνη (σ.σ περίπτωση) που οι Έλληνες τρώνε χοιρινό γιατί το κρέας δεν συνηθίζεται στην κουζίνα μας», είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως οι Έλληνες αφού παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία νωρίς το πρωί την ημέρα των Χριστουγέννων, επιστρέφουν στα σπίτια τους για μία ολοήμερη γιορτή με φαγητό.
«Τα σπιτικά μελομακάρονα έρχονται πρώτα και ακολουθεί η κοτόσουπα με κριθαράκι. Λίγες ώρες αργότερα, ακολουθεί ένα ψητό κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα ή παραλλαγές ψητού ή σιγομαγειρεμένου χοιρινού κρέατος. Το κυρίως πιάτο συνοδεύουν σοταρισμένα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένο μαρούλια με κρεμμύδι, τυρί φέτα και ψητές πατάτες λεμονιού».
Σε σχέση με το επιδόρπιο, η Μαρία Λόη είπε πως συνήθως είναι ελαφρύ, όπως ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι. Αναφορικά με το ποτό, η διάσημη σεφ αναφέρει πως οι Έλληνες προτιμούν το κόκκινο κρασί.
Πηγή:in.gr
Latest News
Ανατροπή στο Airbnb φέρνουν η συναυλία της Σουίφτ στην Ευρώπη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Τι δείχνει η συνολική ζήτηση για Airbnb ακίνητα - Το άλμα 47% στις κρατήσεις
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε βγάζει στο σφυρί ρολόι Patek Phillipe - Το φορούσε στους «Αναλώσιμους 2»
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα Grandmaster Chime τίθεται σε εμπορική δημοπρασία
Στο σφυρί για πρώτη φορά - Αποκαλύπτεται πίνακας του Πικάσο
Μαζί με έργα των Jean-Michel Baquiat, Barclay L. Hendricks και Donald Judd
Τιμή ρεκόρ για το αυθεντικό σχέδιο εξωφύλλου της σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ»
Η ακουαρέλα θα πουληθεί στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης
Πέθανε ο αμερικανός μυθιστοριογράφος Πολ Όστερ
Άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης
Τα οικονομικά χάλια του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι
Το μουσείο αντιμετωπίζει οικονομική πίεση από ένα συνεχιζόμενο έργο ανακαίνισης του βασικού του ιδρύματος στο Παρίσι και τη δημιουργία ενός νέου παραρτήματος στο Massy της Γαλλίας
Πόσα «έπιασε» το χρυσό ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού
Καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ για αντικείμενο από το ναυάγιο του Τιτανικού
Έργα του Andy Warhol και του KAWS θα εκτεθούν μαζί για πρώτη φορά
Η έκθεση «KAWS + Warhol» θα εγκαινιαστεί στις 18 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου 2025 στο Μουσείο Άντι Γουόρχολ, το οποίο γιορτάζει την 30η επέτειό του.
Στο σφυρί ρολόι που ανήκε στον πλουσιότερο επιβάτη του Τιτανικού
Σε δημοπρασία και η βαλίτσα που περιείχε το βιολί που έπαιζε ο επικεφαλής της ορχήστρας την ώρα που βυθιζόταν το πλοίο
Τα Αηδόνια της Σιωπής μέσα από μία… «οικονομική» ματιά
Μια βιβλιοκριτική σε ένα οικονομικό site