Πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα έτος για μια ομάδα, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά.

Πρώτα βέβαια, μπορείς να δεις τι έχει ετοιμάσει η Stoiximan για τις γιορτές, με καθημερινές εκπλήξεις*!

Με δύο μεταγραφικές περιόδους εντός 12 μηνών, οι προσθαφαιρέσεις μπορεί να φέρουν και ανακατατάξεις στην αξία ενός συλλόγου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Παρακάτω, θα δούμε τις 10 ομάδες που δέχτηκαν τη μεγαλύτερη πτώση μέσα στο 2023.

10. Βαλένθια (-51.2 εκ.)

Οι «Νυχτερίδες» έπεσαν κατά 51.2 εκατομμύρια ευρώ, τερματίζοντας πέρυσι στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος. Η πώληση του Γιουνούς Μούσα στη Μίλαν, ήταν ένα κριτήριο για την πτώση της συνολικής της αξίας.

9. Ρεν (-58.95 εκ.)

Η γαλλική ομάδα είναι από τις δυνατές εντός κι εκτός συνόρων φέτος, έρχεται από την τέταρτη θέση την περασμένη σεζόν και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Αποτέλεσε παρελθόν ο Ζερεμί Ντοκού, που μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι και έφερε ένα -58.95 εκατομμύρια στο συνολικό κόστος της.

8. Λίβερπουλ (-61.4 εκ.)

Οι «Ρεντς» είναι διεκδικητές του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ και δεν άλλαξαν κατά πολύ το ρόστερ τους από πέρυσι. Ωστόσο, με τους Βίρχιλ φαν Ντάικ και Μο Σάλαχ στα 30 τους χρόνια, έπεσε και η συνολική της αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με τη λήξη του 2023.

7. Άιντραχτ Φρανκφούρτης (-62.8 εκ.)

Η γερμανική ομάδα έρχεται από μια σεζόν που τερμάτισε στην έβδομη θέση της Μπουντεσλίγκα, όμως είδε τον καλύτερο επιθετικό της να αποχωρεί για άλλες πολιτείες. Ο Ραντάλ Κολό Μουανί ανήκει πλέον στην Παρί Σεν-Ζερμέν και η Άιντραχτ κοστίζει 62.8 εκατομμύρια λιγότερα.

6. Ατλέτικο Μαδρίτης (-71.7 εκ.)

Σημαντικός παράγοντας της πτώσης των «Κολτσονέρος» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ήταν η αποχώρηση του Ζοάο Φέλιξ, για τη Μπαρσελόνα. Έτσι, με τον ακριβότερο παίκτη της αυτή τη στιγμή, να είναι ο δεξιός φουλ μπακ Ναουέλ Μολίνα (45 εκ.), η αξία της δέχτηκε πτώση κατά 71.7 εκατομμύρια ευρώ.

5. Έβερτον (-71.9 εκ.)

Με προβλήματα στο οικονομικό κομμάτι η Έβερτον, δέχτηκε αφαίρεση 10 πόντων από το πρωτάθλημα, για το υψηλό της έλλειμμα στο ισοζύγιο της σεζόν. Αποχώρησαν οι Άντονι Γκόρντον και Άλεξ Ιγουόμπι και η αξία της έπεσε πλέον κατά 71.9 εκατομμύρια ευρώ.

4. Ντόρτμουντ (-76.6 εκ.)

Δεδομένα της κόστισε η αποχώρηση του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Μπορεί να γέμισε τα ταμεία με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, όμως σε αξία ρόστερ, δεν είναι πλέον η ίδια. Ακριβότερος παίκτης των Βεστφαλών φέτος, είναι ο τερματοφύλακας Γκρέγκορ Κόμπελ, στα 40 εκατομμύρια. Ωστόσο, έγινε… φθηνότερη κατά 76.6 εκατομμύρια ευρώ.

3. Μπέτις (-76.7 εκ.)

Μεγάλη πτώση δέχτηκε επίσης, η ισπανική Μπέτις. Ο Ίσκο μπορεί να κάνει… “παπάδες” φέτος με την απόδοσή του, αυξάνοντας τις μετοχές του, όμως ο ακριβότερος παίκτης των «Βερδιμπλάνκος» είναι για την ώρα, ο Γκίδο Ροδρίγκες (24 εκ.). Η ομάδα συνολικα, κοστίζει 76.7 εκατομμύρια λιγότερα, στο φινάλε του 2023.

2. Λιόν (-85.9 εκ.)

Οι «Λιονέ» συνεχίζουν φέτος στη Ligue 1, υπό το φάσμα του υποβιβασμού, αφού η πορεία τους είναι κάκιστη και βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Αναμενόμενα έπεσε στα… «τάρταρα» και η αξία πολλών παικτών της, ο πιο πολύτιμος είναι αυτή τη στιγμή ο Ραϊάν Σερκί των 25 εκατομμυρίων. Η Λιόν συνολικά έπεσε κατά 85.9 εκατομμύρια ευρώ.

1. Βιγιαρεάλ (-147 εκ.)

Ελεύθερη πτώση για το «Κίτρινο Υποβρύχιο», που είδε το περσινό καλοκαίρι παίκτες όπως Πάου Τόρες, Νικολάς Τζάκσον και Σάμου Τσουκουέζε, να αποχωρούν. Αυτό έφερε και πτώση στη χρηματιστηριακή της αξία, κατά 147 εκατομμύρια ευρώ.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι