Η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Ινδίας πούλησε όλα τα πολυτελή διαμερίσματα που προσφέρονται σε ένα έργο 865 εκατομμυρίων δολαρίων κοντά στο Δελχί, πριν ακόμη ξεκινήσει η κατασκευή.

Η DLF πούλησε 1.113 πολυτελείς κατοικίες στο Gurugram σε μόλις τρεις ημέρες, με το ένα τέταρτο να αγοράζεται από μη κατοίκους Ινδίας. Όλα τα διαμερίσματα των τεσσάρων υπνοδωματίων και τα ρετιρέ εξαντλήθηκαν στους επτά πύργους που περιλαμβάνονται στο έργο της DLF, Privana South, όπως ανακοίνωσε ο κατασκευαστής.

Το συγκρότημα διαμερισμάτων εκτείνεται σε 116 στρέμματα στην πόλη που φιλοξενεί πολυεθνικές, όπως η Google και η American Express.

Η μετοχή της DLF υπερδιπλασίασε την αξία της το περασμένο έτος, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, ξεπερνώντας την άνοδο 18% του δείκτη αναφοράς BSE Sensex.

Ινδία: Eλεύθερη πτώση στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία τον Δεκέμβριο

Ανάρπαστα τα ακριβά διαμερίσματα

Τα ακριβά διαμερίσματα γίνονται ανάρπαστα στην Ινδία, καθώς οι εύποροι αποκτούν πλέον από πολυτελή αυτοκίνητα μέχρι ακριβά σπίτια, σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο. Η φαινομενικά ακόρεστη ζήτηση για premium διαμερίσματα έχει ωθήσει τους κατασκευαστές να ξεκινήσουν περισσότερα τέτοια έργα σε βασικές πόλεις όπως το Δελχί, η Βομβάη, η Μπανγκαλόρ και η Χαϊντεραμπάντ.

Η άνθηση της πολυτέλειας θα διαρκέσει για άλλα δύο χρόνια, δήλωσε ο Gulam Zia, ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής στη μεσιτική εταιρεία ακινήτων και συμβούλων Knight Frank. «Δεν είναι μόνο η κορυφή της πυραμίδας, αλλά και η ανώτερη μεσαία τάξη που αγοράζει αυτά τα διαμερίσματα».

Η DLF κατάφερε να πουλήσει τα διαμερίσματα γρήγορα παρά τα μέτρα για την αποθάρρυνση των μαζικών κρατήσεων.

Πέρυσι, η DLF πούλησε περισσότερα από 1.100 παρόμοια διαμερίσματα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μόλις τρεις ημέρες. Η Godrej Properties Ltd., μια άλλη κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης, πούλησε επίσης πολυτελείς κατοικίες αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε έργα κοντά στην πρωτεύουσα και ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη περισσότερων τέτοιων έργων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή