Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται πλέον άπαντες στην εθνική Αργεντινής, μιας και είναι ο ορατός ο κίνδυνος κυρώσεων από την FIFA λόγω της πρότασης του νέου προέδρου της χώρας, Χαβιέρ Μιλέι, για μετατροπή των ομάδων της χώρας σε ανώνυμες εταιρείες.

Σύμφωνα με τη «CAD», η Κυβέρνησης Μιλέι παραβιάζει την αυτονομία των Πολιτικών και Αθλητικών Ενώσεων, που έχει θεσπιστεί με νόμο: «Αυτή η συμπεριφορά και η διαδικασία της εκτελεστικής εξουσίας παραβιάζει το άρθρο 20 του Ν. 20.655 που αναγνωρίζει την αυτοτέλεια των Πολιτικών Αθλητικών Συλλόγων που είναι μέλη του Θεσμικού Συστήματος Αθλητισμού και Σωματικής Δραστηριότητας στην ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων τους.

Απειλή για τη θεσμικότητα των αθλητικών ενώσεων

Οι ενέργειες αυτές απειλούν τη θεσμικότητα των αθλητικών ενώσεων πολιτών στο σύνολό τους και επομένως, είναι πολύ πιθανό ότι μόλις γνωστοποιηθεί το πεδίο εφαρμογής του, η CONMEBOL θα μπορούσε να την περιθωριοποιήσει από τις εξουσίες της τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αργεντινής και εάν το προαναφερθέν διάταγμα παραμείνει σε ισχύ με την πάροδο του χρόνου, θα έθετε σε κίνδυνο τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου στο Copa America που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ομοίως, και με την ίδια έννοια, η Διεθνής Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή θα προχωρούσε στην αναστολή της συμμετοχής των αθλητών που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (Παρίσι 2024)».

Η «CAD» υποστηρίζει πως: «Η υποτιθέμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την έγκριση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο διάταγμα, δεν είναι σε καμία περίπτωση εφαρμόσιμη ή δικαιολογημένη όσον αφορά τον αθλητισμό. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το χρησιμοποιήθηκε ως συντόμευση για να εισαγάγει τις Ανώνυμες Εταιρείες με αθλητικό σκοπό».

Πηγή In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι