H Lenovo προστέθηκε αυτή την εβδομάδα στη λίστα των κατασκευαστών που θα λανσάρουν κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) από τον κινεζικό γίγαντα της τεχνολογίας Baidu.

Η Lenovo, αναφέρει το Reuters, θα χρησιμοποιήσει στις συσκευές της το μοντέλο Erni, το οποίο θα ενσωματωθεί επίσης σε μοντέλα της Samsung και της Honour.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν η τεχνολογία της Baidu θα χρησιμοποιηθεί και σε κινητά της Motorola, η οποία ανήκει στη Lenovo.

Το Erni έχει ήδη ενσωματωθεί στον browser και τα app store των υπολογιστών και των τάμπλετ της Lenovo.

Τέτοια εργαλεία ΑΙ επιτρέπουν για παράδειγμα στον χρήση να κάνει γενικές ερωτήσεις ή να μεταφράζει διαλόγους σε πραγματικό χρόνο.

Η αξιοποίηση της παραγωγικής ΑΙ στα smartphone είναι το νέο στοίχημα αφότου η τεχνολογία έγινε διάσημη στα τέλη του 2022 με το λανσάρισμα του ChatGPT της OpenAI.

Όμως οι υπηρεσίες ΑΙ που προσφέρουν Δυτικές εταιρείες όπως η OpenAI και η Google δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα, αφήνοντας τη μεγάλη αυτή αγορά στις κινεζικές εταιρείες. Περισσότερα από 200 μοντέλα ΑΙ είναι σήμερα διαθέσιμα στην κινεζική αγορά, ανάμεσά τους αυτά που προσφέρουν η Alibaba και η Tencent, οι κύριοι ανταγωνιστές της Baidu.

Άλλες κινεζικές εταιρείες κινητών, όπως οι Vivo, Xiaomi και Huawei, αναπτύσσουν τα δικά τους μοντέλα ΑΙ αλλά δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας ερευνών Canalys, περίπου το 5% των smartphone που θα πωληθούν το 2024, ή 60 εκατομμύρια κομμάτια, θα διαθέτουν λειτουργίες ΑΙ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης