Οι κρυφές διαδρομές των επενδύσεων των hedge funds έχουν πολλάκις δημιουργήσει πονοκεφάλος στις ρυθμιστικές αρχές που προσπαθούν να προλάβουν κρίσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα. ‘Ετσι, οι νέοι κανόνες που εγκρίθηκαν την Πέμπτη θα απαιτήσουν από τις εταιρείες να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες στις ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων, του δανεισμού και της έκθεσης σε αντισυμβαλλόμενο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων περιέγραψαν τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι προτάθηκαν το 2022, για καλύτερη παρακολούθησης του κινδύνου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Crypto: Χάος στην αγορά από χακαρισμένο μήνυμα της SEC

Η επέκταση των εμπιστευτικών φακέλων που πρέπει να υποβάλλουν οι μεγάλοι μάνατζερ ανά τρίμηνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες επεκτάσεις στη νομοθεσία για τον κλάδο των ιδιωτικών κεφαλαίων εδώ και μια δεκαετία. Σηματοδοτεί επίσης την τελευταία κίνηση των κύριων ρυθμιστικών αρχών της Wall Street να αυξήσουν την εποπτεία του κλάδου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η χρήση των νέων εντύπων

Αν και συγκεκριμένα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο Έντυπο PF δεν δημοσιοποιούνται, οι ρυθμιστικές αρχές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε ενέργειες επιβολής και για την αξιολόγηση ευρύτερων κινδύνων της αγοράς. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τις ρυθμιστικές αρχές θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με την SEC.

Ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ έχει επανειλημμένα πει ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται τα πρόσθετα δεδομένα για να συμβαδίσουν με την ανάπτυξη του κλάδου των ιδιωτικών κεφαλαίων. Τα κεφάλαια έχουν αυξηθεί πολύ και οι δομές τους έχουν γίνει πιο περίπλοκες από τότε που οι εμπιστευτικές αρχειοθετήσεις απαιτήθηκαν για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον Γκένσλερ.

Οι ρυθμιστικές αρχές «έχουν εντοπίσει κενά στις πληροφορίες που λαμβάνουμε από συμβούλους ιδιωτικών ταμείων», είπε σε ανακοίνωση την Πέμπτη. «Η υιοθέτηση προωθεί επίσης τις προσπάθειες προστασίας των επενδυτών».

Η Managed Funds Association (Σύνδεσμος Διαχειριζόμενων Κεφαλαίων), η οποία αντιπροσωπεύει hedge funds, χαρακτήρισε τον κοινό κανόνα CFTC και SEC «λανθασμένο» και είπε ότι θα βλάψει πραγματικά την ικανότητα των ρυθμιστικών αρχών να παρακολουθούν τους κινδύνους, αναφέρει το Bloomberg.

Ταυτόχρονα, «το ευρύ, απείθαρχο αίτημα για δεδομένα θα θέσει σε κίνδυνο ευαίσθητες ιδιόκτητες επενδυτικές στρατηγικές, θα οδηγήσει στην ενοποίηση του κλάδου και θα αυξήσει το κόστος της επένδυσης για τους δικαιούχους εναλλακτικών διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων, των ιδρυμάτων και των κεφαλαίων», δήλωσε ο Μπράιαν Ο Κόρμπετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, σε ανακοίνωση.

Κοινή χρήση δεδομένων, Crypto

Οι νέοι κανόνες ισχύουν κυρίως για hedge funds με καθαρή αξία ενεργητικού τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων. Θα πρέπει να αποκαλύπτουν περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες και τις στρατηγικές και γενικά να αναφέρουν χωριστά για κάθε στοιχείο ενός ταμείου.

Ο κανόνας καταργεί την απαίτηση για τους μεγάλους διαχειριστές να αναφέρουν συγκεντρωτικές πληροφορίες σχετικά με τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου που συμβουλεύουν, τα οποία η SEC είπε ότι «μπορούν να αποκρύψουν τα δεδομένα σχετικά με τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης της κατεύθυνσης ανοιγμάτων μεμονωμένων κεφαλαίων».

Επιπλέον, τα hedge funds πρέπει να αναφέρουν λεπτομέρειες σχετικά με τις επενδυτικές τους στρατηγικές κρυπτονομισμάτων. Οι ρυθμιστικές αρχές έβγαλαν έναν ορισμό για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβανόταν στον προτεινόμενο κανόνα, αλλά διατήρησαν την απαίτηση για τους διαχειριστές να εξαιρούν τα κρυπτονομίσματα όταν αναφέρουν μετρητά και ισοδύναμα μετρητών. Ο κανόνας περιλαμβάνει επίσης πιο «συγκεκριμένες» κατηγορίες για πιστωτικές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης δικαστικών διαφορών — επενδύσεις που περιλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις αγωγών.

Η SEC και η CFTC, που εποπτεύουν τα κεφάλαια που επικεντρώνονται σε παράγωγα, ανακοίνωσαν επίσης μια συμφωνία για την ανταλλαγή πληροφοριών από τα κατατιθέμενα έντυπα.

Σε συμφωνία με άλλες πρόσφατες κινήσεις για την πάταξη του κλάδου των ιδιωτικών κεφαλαίων, οι Ρεπουμπλικάνοι και στις δύο ρυθμιστικές αρχές διαφώνησαν.

Η Επίτροπος του CFTC, Καρολάιν Φαμ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι ο κοινός κανόνας θα «δημιουργήσει μια πλημμύρα νέων πληροφοριών αμφίβολης χρησιμότητας που θα δημιουργήσουν πολύ θόρυβο» και θα καταστήσουν δύσκολη την εκτίμηση του πραγματικού κινδύνου. Η ίδια και ο Επίτροπος της SEC Μαρκ Ουγιέντα επίσης σχολίασαν αρνητικά τη συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των δύο υπηρεσιών τους, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με το εύρος της και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας για τη διασφάλιση της προστασίας των ευαίσθητων πληροφοριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή