Ανακάμπτει το Βitcoin καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) θα εγκρίνει το πρώτο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) που επενδύει απευθείας στο πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα.

Το Bitcoin σημείωνε άνοδο κατά 2,1% και διαπραγματευόταν γύρω στα 43.000 δολάρια , ανακάμπτοντας από την πτώση της Τρίτης. Κέρδη καταγράφουν κι άλλα κρυπτονομίσματα.Το Bitcoin Cash, ένα από τα πρώτα παρακλάδια του αρχικού ψηφιακού νομίσματος, σημείωσε άνοδο έως και 14%.

ETF Bitcoin: Εν αναμονή της έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Η Grayscale Investments ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Barry Silbert, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της εταιρείας Digital Currency Group, παραιτήθηκε από πρόεδρος και θα τον διαδεχθεί ο Mark Shifke. Η Grayscale ζητά έγκριση για τη μετατροπή του Bitcoin trust της, του μεγαλύτερου στον κόσμο, σε ETF Οι διοικητικές αλλαγές γίνονται πριν από την κρίσιμη ημερομηνία της 10ης Ιανουαρίου, όπου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα αποφασίσει την τύχη του ETF.

«Η αποχώρηση του Silbert θεωρείται συνολικά θετική για τη ζήτηση του Bitcoin» σημειώνει ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας κοινωνικής διαπραγμάτευσης Alpha Impact. «Υπάρχουν επίσης προσδοκίες που δημιουργούνται ότι μετά την παραίτηση του Silbert, η SEC μπορεί να επιτρέψει σε άλλα προϊόντα της Grayscale να εισαχθούν ως ETF, γεγονός που οδηγεί τη θεσμική ζήτηση στο Grayscale Bitcoin Cash Trust»

Το Grayscale Bitcoin Cash Trust εκτινάχθηκε κατά 18% την Τρίτη σε όγκο συναλλαγών που ήταν πάνω από επτά φορές μεγαλύτερος από τον ημερήσιο μέσο όρο έξι μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ένα βασικό ζήτημα είναι αν ένα πραγματικό νεύμα για τα προϊόντα θα ωθήσει σε αποκόμιση κερδών, με βάση το ρητό που λέει ότι οι επενδυτές «αγοράζουν τις φήμες και πωλούν τις ειδήσεις».

Η αγορά είναι «σχεδόν βέβαιη» ότι η SEC θα δώσει άδεια για Bitcoin ETFs πριν από τις 10 Ιανουαρίου, τονίζει ο Nic Carter, ιδρυτικός εταίρος της Castle Island Management LLC, στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η άνοδος του Bitcoin φέτος τροφοδοτήθηκε επίσης από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Το ράλι έχει εν μέρει αποκαταστήσει τη ζημιά από την απότομη κατάρρευση του 2022 που αντήχησε σε όλη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Το κρυπτονόμισμα παραμένει κάτω από το ρεκόρ της εποχής της πανδημίας του 2021, που ήταν σχεδόν 69.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto