Θετικοί για τις αγορές 249 διαχειριστές κεφαλαίων

Οι επαγγελματίες των αγορών μείωσαν τις θέσεις σε μετρητά αυξάνοντας τις τοποθετήσεις στις ριψοκίνδυνες αξίες

Θετικοί για τις αγορές 249 διαχειριστές κεφαλαίων

Θετικοί/ανοδικοί για τις αγορές, με την επενδυτική ψυχολογία να κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2022, εμφανίζονται στην τελευταία έρευνα (global fund manager survey) του Φεβρουαρίου της Bank of America, 249 διαχειριστές κεφαλαίων με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 656 δισ. δολ.

Οι επαγγελματίες των αγορών εμφανίζουν τον υψηλότερο εδώ και μία διετία βαθμό αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν πως η παγκόσμια οικονομία απέφυγε την ύφεση, με τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες, όπως εκτιμά το 65% να οδηγούν τις οικονομίες σε «ομαλή προσγείωση» αφού οι πιθανότητες «σκληρής προσγείωσης» έχουν περιοριστεί στο 11% έναντι μάλιστα του 19% των διαχειριστών που δεν «βλέπουν» πλέον περαιτέρω επιβράδυνση των οικονομιών.

Κρυπτονομίσματα: Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

Καθώς για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 η πιθανότητα ύφεσης έχει φύγει από το προσκήνιο, η αισιοδοξία των διαχειριστών οδήγησε στον περιορισμό των θέσεων τους σε μετρητά στο 4,1% του χαρτοφυλακίου τους. Οι fund managers αναμένουν σχεδόν στο σύνολό τους εξάλλου, μειώσεις επιτοκίων και πτώση του πληθωρισμού, καθώς μόλις το 4% και το 7% αντίστοιχα προβλέπουν μία αντίθετη εικόνα.

Tι επιλέγουν οι διαχειριστές

Οι θέσεις στις αμερικανικές μετοχές αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021 και ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο στα υψηλά από τον Αύγουστο του 2020, ενώ το trade των long (ανοδικών) θέσεων στις αποκαλούμενες «Magnificent 7» (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Tesla και Nvidia) αποτελεί για το 61% των διαχειριστών η ποιο πολυσύχναστη συναλλαγή. Συνολικά μάλιστα τα αμοιβαία κεφάλαια διατηρούν κατά 36% «αυξημένες θέσεις» σε σχέση με τους δείκτες αναφοράς στον τομέα της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο κάνοντας ορισμένους να μιλούν για επερχόμενο «σκάσιμο φούσκας».

Για το 25% των διαχειριστών πάντως αγαπημένη συναλλαγή αποτελούν οι πτωτικές (short) θέσεις στις μετοχές της Κίνας και για το 4% οι ανοδικές (long) θέσεις στις μετοχές της Ιαπωνίας. Τέλος ο πληθωριστικός κίνδυνος, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και ένα πιθανό συστημικό πιστωτικό γεγονός στις ΗΠΑ ή την Κίνα αφορούν για τους διαχειριστές, τους μεγαλύτερους κινδύνους για τις αγορές και τις οικονομίες.

OT Originals

Περισσότερα από Markets

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο