Η Roku, έπεσε σχεδόν 20% την Παρασκευή, καθώς ο πάροχος υπηρεσιών streaming προέβλεψε ζημίες πρώτου τριμήνου μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες. Οι συνθήκες για την εταιρία είναι δύσκολες καθώς αγωνίζεται να ανταγωνιστεί βαριά ονόματα όπως το Netflix και η Amazon που διεκδικούν, όπως και εκείνη έσοδα απο διαφημίσεις.

Η είσοδος των κολοσσών του streaming σε έναν ήδη ανταγωνιστικό διαφημιστικό χώρο έχει επιβαρύνει την επιχείρηση της Roku, ενώ η στροφή από τις έξυπνες συσκευές στις έξυπνες τηλεοράσεις έχει επίσης επηρεάσει τη ζήτηση για τις συσκευές της.

Netflix: Αριθμός ρεκόρ νέων συνδρομητών για την υπηρεσία streaming

«Η Roku βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού από την εμφάνιση διεκδικητών σε όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Michael Nathanson, αναλυτής της MoffettNathanson.

Οι μετοχές της Roku, οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι, είναι σε επικίνδυνη πορεία να χάσουν 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, με βάση την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσής τους στα 76,02 δολάρια.

Στο κλίμα ανησυχίας συμβάλει και το γεγονός ότι η Walmart, η αλυσίδα κολοσσός των super market,  έχει δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ανταγωνίστριας Vizio , η οποία θα μποορούσε να ανταγωνιστεί την Roku στο πιο σημαντικό κανάλι λιανικής πώλησης.

Η Roku έχει συνάψει αποκλειστική συμφωνία με τη Walmart για την πώληση προϊόντων μεσα απο τις συσκευές της.

«Εάν πράγματι η Walmart επιτύχει να αποκτήσει την Vizio, θα περιμέναμε ότι η σχέση της με τις μεγαλύτερες μάρκες του κόσμου και ο θησαυρός των δεδομένων αγορών της θα αποτελέσει επίσης σημαντική πρόκληση για την κατεστημένη θέση της Roku», δήλωσε ο Nathanson.

Οι προσδοκίες της Roku για ζημίες πρώτου τριμήνου ύψους 90 σεντς ανά μετοχή ήταν μεγαλύτερες από τις προσδοκίες των αναλυτών για ζημίες 69 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης χαμηλές δαπάνες για προωθητικές ενέργειες στα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (M&E) λόγω των περιορισμένων κυκλοφοριών ως αποτέλεσμα της απεργίας του Χόλιγουντ πέρυσι, με τη διοίκηση να σημειώνει ότι αναμένει ότι «θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις και φέτος».

Η μέση αξιολόγηση των 33 χρηματιστών που καλύπτουν τη μετοχή είναι «hold», με μέση τιμή-στόχο τα 85 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή