Το ποσό των 42 εκατ. ευρώ επενδύει η Coca-Cola HBC στο εργοστάσιό της στην Oricola στην Ιταλία, καθώς προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα της για ενεργειακά ποτά στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, η επένδυση στοχεύει στην ανάπτυξη δύο γραμμών παραγωγής, η μία από τις οποίες θα είναι επιφορτισμένη με την αποκλειστική παραγωγή ενεργειακών ποτών. Οι γραμμές αυτές αναμένεται να μειώσουν την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή κατά 25% ανά λίτρο συσκευασμένου υγρού.

Coca-Cola HBC: Οι πολύτιμες κατηγορίες προϊόντων το 2024 και το μποϊκοτάζ στην Αίγυπτο

Από την ίδρυσή του το 1988, το εργοστάσιο Oricola στην περιοχή του Abruzzo έχει αντικείμενο την κατασκευή πλαστικών προϊόντων Coca-Cola.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η επένδυση θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα του εργοστασίου μόλις εγκατασταθούν και λειτουργήσουν και οι δύο γραμμές μέχρι το τέλος του 2024. Περίπου 50 εργαζόμενοι προβλέπεται να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό των εγκαταστάσεων μετά την ολοκλήρωση και των δύο γραμμών.

Ο φόρος ζάχαρης

«Η Oricola είναι ιστορικά ένα εργοστάσιο αιχμής: ήταν από τις πρώτες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία που χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένο πλαστικό και σήμερα, με την ανακοίνωση του νέου εκσυγχρονισμού και επέκτασης, επιβεβαιώνουμε τον κεντρικό ρόλο αυτού του εργοστασίου και αυτής της περιοχής στις στρατηγικές της ανάπτυξης της Coca-Cola HBC Italia», δήλωσε ο διευθυντής εταιρικών υποθέσεων και βιωσιμότητας της Coca-Cola HBC Italia, Giangiacomo Pierini.

«Παρά τις δυσκολίες στον κλάδο μας που συνδέονται, για παράδειγμα, με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, προβλέπονται περαιτέρω επενδύσεις στις στρατηγικές της εταιρείας, με την επιφύλαξη της ανησυχίας λόγω του κινδύνου να τεθεί σε ισχύ ο φόρος ζάχαρης τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

Έκδοση ομολογιακού

Στο μεταξύ, η Finance B.V. και η Coca-Cola HBC ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη έκδοσης 4ετούς ομολόγου με σταθερό επιτόκιο, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Τίτλων ύψους 5 εκατ. ευρώ, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς. Το ομόλογο θα είναι εγγυημένο από την Coca-Cola HBC. Μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης, θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των τίτλων για διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις