Μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε διπλή καταβολή μηνιαίων μισθών, οι αρχές της Ζυρίχης ζήτησαν συγγνώμη από τους υπαλλήλους της πόλης, και τώρα οι τοπικοί αξιωματούχοι προσπαθούν τώρα να ανακαλέσουν.

Περίπου 175 εκατομμύρια φράγκα (200 εκατομμύρια δολάρια) στάλθηκαν κατά λάθος την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ανέφερε το Bloomberg.

Credit Suisse: Aναζητά αγοραστή για το ιστορικό Savoy της Ζυρίχης

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κρατήσουν τα χρήματα και οι αξιωματούχοι προσπαθούν να επινοήσουν κάποια σχετικά εύκολη  διαδικασία ώστε οι 30.000 εργαζόμενοι που επηρεάζονται να μπορούν να τα επιστρέψουν εύκολα.

Τεχνικό σφάλμα

Για το «μπέρδεμα» ευθύνεται τεχνικό σφάλμα στην κρατική τράπεζα Zuercher Kantonalbank, η οποία διαχειρίζεται τις μεταφορές σε λογαριασμούς των μισθών των δημοτικών υπαλλήλων. Η ίδια η τράπεζα είπε ότι το πρόβλημα προκάλεσε το ελαττωματικό λογισμικό ενός από τους εργολάβους της Swisscom AG η οποία επεξεργάζεται τις συναλλαγές για την τράπεζα, αν και η ακριβής αιτία δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, ανέφερε η Neue Zürcher Zeitung.

«Η Swisscom έχει επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του περιστατικού και ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε», ανέφερε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε ανακοίνωση που κοινοποίησε η τράπεζα.

Ο απροσδόκητος μποναμάς προκάλεσε αναταραχή στους εργαζομένους που τηλεφωνούσαν στα γραφεία της πόλης για να ρωτήσουν για τα επιπλέον χρήματα, σύμφωνα με ελβετικές εφημερίδες. Άλλοι το περιέγραψαν κοροϊδευτικά ως «αποζημίωση πληθωρισμού» στο intranet της πόλης και ζήτησαν να επαναληφθεί.

Δυσκολίες ανάκτησης

Η πόλη αντιμετωπίζει τώρα έναν διοικητικό πονοκέφαλο στην ανάκτηση των χρημάτων.

Και στους 30.000 εργαζόμενους αποστέλλεται μια επιστολή με έναν κωδικό QR που συνδέεται με οδηγίες για την επιστροφή των χρημάτων, ανέφερε η NZZ. Η τράπεζα θα καλύψει τα διοικητικά έξοδα, ανέφερε.

«Με 30.000 υπαλλήλους, υπάρχουν πολλές ειδικές περιπτώσεις», είπε στην εφημερίδα η Κλαούντια Νεγκέλι, εκπρόσωπος του τμήματος οικονομικών της πόλης.

Αυτό περιλαμβάνει άτομα που έλαβαν μπόνους, περίπλοκες ρυθμίσεις για βάρδιες και όσους στο μεταξύ πέθαναν, ανέφερε η εφημερίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή