Πόσο κοστίζει ένα ρομαντικό ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε διαφορετικές πόλεις του πλανήτη; Η «ψαλίδα» του κόστους είναι τεράστια, καθώς ξεκινά από μόλις 8 δολάρια στη Δαμασκό και φτάνει σε πολλές εκατοντάδες δολάρια σε ορισμένες από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου.

Κρυπτονομίσματα: Η σχέση με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το Economist Intelligence Unit υπολόγισε τα έξοδα για μια ρομαντική βραδιά, που περιλαμβάνουν ποτά σε ένα κομψό ξενοδοχείο, ένα πλούσιο δείπνο για δύο, μια ταινία στον κινηματογράφο, ένα ταξί για το σπίτι και ένα μπουκάλι κρασί για το «σβήσιμο».

Η πιο ακριβή και η πιο φθηνή πόλη

Στη Σαγκάη, τα ζευγάρια που θα προχωρήσουν στις παραπάνω επιλογές για να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα κληθούν να ξοδέψουν περίπου 600 δολάρια.

Στη Δαμασκό από την άλλη πλευρά, τη φθηνότερη πόλη του κόσμου, το ίδιο ραντεβού θα κόστιζε λιγότερο από 8 δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας

Στο Μπαχρέιν, το Λος Άντζελες, το Παρίσι, το Αμμάν, το Καράκας και τη Μόσχα το κόστος θα κινούταν γύρω από τα 500 δολάρια.

Πιο οικονομικές επιλογές

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Άμπου Ντάμπι, το Ντίσελντορφ και τη Ζυρίχη, όπου το κόστος θα κινούταν γύρω από τα 450 δολάρια.

Στο ενδιάμεσο της κατάταξης βρίσκονται πόλεις όπως το Μιλάνο, το Πεκίνο, η Βαρκελώνη και η Αγία Πετρούπολη.

Ψηλότερα οι τιμές σε όλο τον κόσμο

Συνολικά πάντως, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, οι τιμές έχουν αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά μέσο όρο, η αύξηση προσεγγίζει το 10%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή