Συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του, το Bitcoin έσπασε σήμερα και το όριο των 68.000 μονάδων και βρίσκεται πλέον μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά του επίπεδα.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα  ενισχύεται κατά περίπου κατά 9% στα 68.635,20 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics, ενώ κάποια στιγμή, ανέβηκε στα 68.848,62 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2021. Το υψηλό ρεκόρ του Bitcoin είναι 68.999,99 $ που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Το Ether ενισχύεται κατά περίπου 5% στα 3.650,59 $.

Και τα δύο νομίσματα βγαίνουν από την καλύτερη εβδομάδα τους σε σχεδόν ένα χρόνο – το bitcoin κέρδισε περίπου 21% και το Ether 16% – αλλά σταμάτησαν την πορεία τους το Σαββατοκύριακο καθώς η αγορά αφομοίωσε δύο ημέρες απότομων εκροών από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) που αντισταθμίστηκαν με εισροές σε άλλα «νεογέννητα» αμοιβαία κεφάλαια bitcoin που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.

«Με τη γέννηση αυτών των εννέα νέων ETF, οι μεγάλες κινήσεις τείνουν πλέον να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της κανονικής εβδομάδας συναλλαγών και όχι τα Σαββατοκύριακα», σχολιάζει στο CNBC, ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της ανταλλαγής κρυπτογράφησης Nexo.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα… μπορεί κάλλιστα να είναι μια επανάληψη των αρχών της περασμένης εβδομάδας, όταν το bitcoin εκτινάχθηκε κατά 10.000 δολάρια σε διάστημα μερικών ημερών», πρόσθεσε.

Ευνοημένα τα memecoins

Η εκρηκτική άνοδος του Bitcoin συμπαρασύρει και άλλα κρυπτονομίσματα, ειδικά τα memecoines. Το Dogecoin σημείωσε άνοδο 32%, ενώ το Shiba Inu αυξήθηκε κατά 95%.

Κρυπτονομίσματα: Οι «φάλαινες» στα memecoins

Την περασμένη εβδομάδα, ο εβδομαδιαίος όγκος συναλλαγών των meme tokens αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων κρυπτογράφησης Kaiko.

Τα meme coins είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία κρυπτονομισμάτων τα οποία βασίζονται σε δημοφιλείς χαρακτήρες meme και viral περιεχόμενο του διαδικτύου. Σε αντίθεση με τα κλασικά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum, τα οποία συχνά βασίζονται σε τεχνολογικές καινοτομίες ή πρακτικές εφαρμογές, τα mem coin δημιουργούνται συνήθως ως μορφή σάτιρας. Συχνά διαθέτουν μια ιδιόρρυθμη επωνυμία και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν χιούμορ ή διασκέδαση.

«Halving» στην εξόρυξη

Ο προσεχής Απρίλιος θα είναι επίσης ένας σημαντικός μήνας, καθώς θα σηματοδοτήσει ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και ορίζει τον περιορισμό, στο μισό, του ποσοστού της προσφοράς του κρυπτονομίσματος, λόγω μείωσης των αμοιβών για τους εξορύκτες. Αυτή η εξέλιξη θα μειώσει μαζικά τον ρυθμό με τον οποίο «κόβονται» νέα νομίσματα.

Τους 12 μήνες πριν από το τελευταίο halving το 2020, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε 83% από περίπου 3.000 δολάρια σε περίπου 5.500 δολάρια, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στο ότι η συμπίεση της προσφοράς θα ωθούσε υψηλότερα την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δηλαδή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News