
Στη ζώνη των 1.400 μονάδων συντηρείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να μπορεί όμως να κάνει την υπέρβαση και την αντίδραση που χρειάζεται, προκειμένου να αναιρέσει το βραχυπρόθεσμο διορθωτικό κανάλι στο οποίο βρίσκεται.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 1.401,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 72,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.383,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,54% στις 1.200,04 μονάδες.
Ασυμμετρίες
Η αγορά προσπαθεί να αναιρέσει το βραχυπρόθεσμο καθοδικό momentum που διαμορφώθηκε μετά την πτώση της Δευτέρας, αλλά θα πρέπει να επανέλθει πάνω από τις 1.405 μονάδες, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα του. Και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια αρκετών τίτλων του σήμερα, δεν έχει καταφέρει να την αποτυπώσει στην κίνηση του γενικού δείκτη, ο οποίος αναλώνεται σε κινήσεις πέριξ των 1.400 μονάδων.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η ανάλυση της HellasFin, η οποία βλέπει ότι μακροπρόθεσμα, ο γενικός δείκτης, από τον Μάρτιο του 2020, βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market). Μεσοπρόθεσμα για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί των 1.550-1.609 μονάδων περιοχή τιμών. Βραχυπρόθεσμα, όμως η αδυναμία υπέρβασης των 1.438 μονάδων θα πυροδοτήσει ένα κύμα ρευστοποιήσεων το οποίο θα συναντήσει μια πρώτη στήριξη στις 1.390 μονάδες. Η ενδεχόμενη αδυναμία στήριξης και αυτής της περιοχής, θα οδηγήσει στην επόμενη σημαντική στήριξη του 1360.
Μέσα σε αυτήν την εξίσωση, σύμφωνα με τον Αντικριστή, ο Τραπεζικός Δείκτης εμφανίζεται ακόμα βαρύς, προφανώς λόγω ενδογενούς μεταβλητότητας. Προφανώς, οι εξελίξεις ως προς την αποεπένδυση του ΤΧΣ έχουν τη σημασία τους, και τα επίπεδα συναλλαγής των τίτλων στις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς θα ήταν καλό να διασωθούν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ειδάλλως θα χτιστεί πολύ αρνητικό κλίμα διότι αναγεννάται το σενάριο της “παγίδας” λόγω… εξωραϊσμού των αποτιμήσεων στο ταμπλό.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλο τώρα, ο Σαράντης έχει βγει και πάλι μπροστά, καταγράφοντας κέρδη 2,04%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Alpha bank και Βιοχάλκο να σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Eurobank, Coca Cola, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Cenergy, Λάμδα και Εθνική.
Από την άλλη, οι πιέσεις έρχονται από το -1,18% της Quest, αλλά και το -1,05% της Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Jumbo και ΕΥΔΑΠ.


Latest News

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Φόρτσαρε στο φίνις το Χρηματιστήριο - Ανέκτησε και τις 1.700 μονάδες
Η αποφασιστική διατήρηση των 1.700 μονάδων δείχνει να χρειάζεται περισσότερα καύσιμα, με το πρώτο τεστ να είναι από αύριο

Βλέπει… αλλά δεν «ακουμπά» τις 1.700 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε ένα δύσκολο λόγω διεθνούς αβεβαιότητας περιβάλλον, το ΧΑ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε επαφή με τις 1.700 μονάδες

«Βλέπει» και πάλι τις 1700 μονάδες το ΧΑ - Καταλύτης οι τράπεζες
Oι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες διατηρούν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τους εικόνα

Πάνω και από τις 1.670 μονάδες το χρηματιστήριο - Αλμα άνω του 4% για τις τράπεζες
Μετά από μια εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, η αγορά είδε σήμερα τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P

Με τραπεζική ώθηση «βλέπει» και τις 1.700 μονάδες το ΧΑ
Κομβικός παραμένει ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη

Μοιρασμένο το ταμπλό στο ΧΑ, με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η αγορά βλέπει πλέον τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P – Κάτι που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια