Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την αιματηρή επίθεση στο συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς την «τρομερό» περιστατικό.

Μόσχα: Μακελειό σε αίθουσα συναυλιών – Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά πολιτών

«Οι εικόνες είναι απλά φρικτές και είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσει κανείς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

Ο εκπρόσωπος επέμεινε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για την επίθεση, ούτε πιστεύουν ότι συνδέεται με κάποιο τρόπο με την Ουκρανία.

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 40 έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί ενώ μεγάλα τμήματα του κτηρίου , όπου εκδηλώθηκε η επίθεση των ενόπλων, καίγονται. Οι Ειδικές Ομάδες της Αστυνομίας και του Στρατού έχουν μεταβεί αλλά δεν μπορούν να εισέλθουν. Πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο TASS αναφέρουν ότι άνθρωποι παρέμειναν μέσα στο κτίριο – το οποίο είναι σχεδόν ολοσχερώς τυλιγμένο στις φλόγες – και ότι άλλοι εγκλωβίστηκαν στην οροφή.

Σύμφωνα με το RIA, οι δράστες «στη συνέχεια πέταξαν μια χειροβομβίδα ή μια βόμβα, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά». Σε δηλώσεις της, η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση

«Ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα ξάπλωσε στο πάτωμα για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς, έμεινε εκεί για 15-20 λεπτά και μετά άρχισαν να σέρνονται έξω. Πολλοί κατάφεραν να βγουν έξω», είπε δημοσιογράφος του RIA.

Στο κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά με τις εικόνες που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου να δείχνουν μεγάλες φλόγες.

Οι αναφορές για τον αριθμό ενόπλων κυμαίνεται από δύο έως πέντε σύμφωνα με διάφορες πηγές. Το ποιοι είναι οι δράστες και ποια τα κίνητρά τους παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω